ma 10 okt - 2022 maandag 10 oktober 2022

TUNE IN komt naar de wijk

TUNE IN, een succesvol muziekinitiatief van Lister gericht op mensen met een psychische kwetsbaarheid, komt naar Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern.

In 2019 is Lister samen met TivoliVredenburg gestart met TUNE IN. Dit najaar brengen Lister en Cultuur19 TUNE IN naar Azotod. In 8 sessies kom je bijeen om samen muziek te maken. TUNE IN is gericht op volwassenen.

Over TUNE IN

Bij TUNE IN ga je onder begeleiding van professionele muzikanten gezamenlijk nieuwe creatieve muziekstukken maken. Er is geen muzikale kennis nodig om mee te doen. Tijdens de sessies leer je met de andere deelnemers improviseren, samenspel en muziek maken. Met aandacht voor luisteren naar je intuïtie en luisteren naar elkaar.

“Bij TUNE IN maken we samen muziek, en groeien we tegelijkertijd als mensen. Tijdens de workshops worden dingen uitgelegd over alles wat met muziek te maken heeft en doen we verschillende oefeningen, maar we maken vooral heel veel muziek!”

Voor wie?

TUNE IN is voor mensen met een psychisch kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel.

Deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken of je begeleider meenemen. Ook mag je altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen.

De sessies worden gegeven door ervaren professionele muzikanten. Zij worden geholpen door peer muzikanten.

De sessies worden verzorgd in Azotod.

Meer info en data in onze agenda en op de website van Lister.

meer nieuwsberichten