Podium Takeover

foto Herman Kemperman

Bekijk nu de foto’s van Podium Takeover 2024

Podium Hoge Woerd werd zaterdag 13 april overgenomen door ca. 60 creatieve jongeren voor de Podium Takeover, georganiseerd door KLUB19 i.s.m. Podium Hoge Woerd. Het publiek kwam ogen en oren te kort in de show Nieuwe Helden, barstensvol muziek, dans en theater.

Een computergestuurde stem klinkt: “Beste reizigers, de bus naar Heldenbuurt heeft 5 minuten vertraging. Bronco heeft 3 jonge kinderen en een vrouw in de ziektewet. De jongste wil graag drumles en de oudste wil over een half jaar gaan studeren. Hij heeft 6 werkdagen per week, zijn werktijden zijn van 7.00 tot 19.00.”

De overrompelde vertellers op het podium realiseerden zich plots wat een held buschauffeur Bronco eigenlijk al die tijd al was, terwijl het publiek in Podium Hoge Woerd heeft kunnen zien hoe ze zojuist nog geen goed woord voor hem overhadden. Het verborgen perspectief dat schuilgaat in de levens van de hardwerkende buschauffeurs, hondenuitlaatservice of schoonmakers, die een zo cruciale taak uitvoeren, vormde de rode draad in de voorstelling Nieuwe Helden met regie van Reno van Rijsewijk.

Een grote ploeg KLUB19 jongeren was ook achter de schermen druk in de weer met de techniek en productie van de show die constant schakelde tussen filmbeelden, muziek, verschillende soorten dans en theater. De één uur durende voorstelling puilde uit van spektakel: een indrukwekkende breakdance performance van de 10-jarige Dilano met coach Jorg Vonk, bekend van de UC-Crew, werd opgevolgd door strakke danschoreografieën. De drummende jongeren van Drum Works brachten ritmische salvo’s waarover rappers en coaches Royal en Della Dix scherpe lines afleverden.

De show Podium Takeover Nieuwe Helden markeerde de apotheose van een acht weken lang durend project waarin jongeren vanuit allerlei creatieve disciplines hun talenten in de spotlights brachten en invulling gaven aan het thema ‘nieuwe helden’. Kijk voor het verslag en foto’s op Klub19.nl.

De Podium Takeover werd georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, in samenwerking met Podium Hoge Woerd en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en de Participatie Federatie.

Credits

Regie: Reno van Rijsewijk

Cultuur19
Dans: Dilano, Noa, Veerle (junior coaches Kenza en Loraine, coach Jorg Vonk)
Illustratie: Clara, Daantje en Blixa (junior coach Sanae, coaches Cliff van Thillo en Bob Mollema)
DJ: Alexander, Hesse, Pijke, Bink, Thijmen, Timme, Finn en Sil (Coaches Daphne Agyepong en Damian Tjong A Hung)
Rap/muziek: Abel, Annemoon, Mattis, Ruben, Koen, Koen, Koen, Charlotte, Hannah en Sophie (coaches Royal en Delladix)
Techniek: Maico, Mihnea, Thorsten, Valentijn, Abel, Okke, Iris, Kasper, Olav en Xavier (junior coach Luka, coaches Gijs Oomkes, Michiel Heuveling en David van Putten)

Drum Works NL
Açelya, Bor, Camiel, Daantje, Esmeralda, Lotte, Mereecha, Mike, Okke, Olivier, Rosy, Thomas (coaches Ella Virr en Chiel Busscher)

De Wilg – Club Wat Nou
Roos, Aya en Lina (coach Vivian Schilder)

Productie Cultuur19
Boris van Lieshout, Kevin van Rossum, Laurent Meijlink en Jorg van Maaren

Projectbegeleiding Podium Hoge Woerd
Jaap van der Woude

KLUB19 Crew

Podium Takeover wordt georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Eigen act of kunstwerk

Heb je een eigen act waarmee je volgend jaar het podium op wil, of wil je met je bandje meedoen aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn? Neem contact met ons op via dm @KLUB19 op Insta of mail naar boris@klub19.nl.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de KLUB19 Updates!

Heb je een vraag?

Mail naar boris@klub19.nl of stel hem via een DM naar @KLUB19 op Instagram. Of bel maandag, woensdag of donderdag tijdens kantooruren naar 030 670 3122.

Podium Takeover is een initiatief van Cultuur19 en Podium Hoge Woerd, in samenwerking met diverse wijkpartners (De Wilg, Huis van Betekenis en Drum Works NL). Met dank aan Gemeente Utrecht en de Participatie Federatie.