Podium Takeover

Inschrijflink komt na de kerstvakantie online

Jouw talent in de spotlights? Join the Takeover!

Dans jij graag, teken jij schriften vol of breng je gewoon die flow mee?

Is schrijven helemaal jouw ding of ben je op een andere manier creatief?

Pak je Podium & Join the Takeover!

In Podium Takeover: Nieuwe Helden krijg jij de sleutel van Podium Hoge Woerd, doe je jouw ding en bouw je jouw nieuwe heldenverhaal.

Hoe werkt het?

Meld je vóór 3 februari aan voor een van de onderstaande coachingtrajecten:

  • rap
  • illustratie
  • dans
  • dj
  • techniek

In zeven coachingsessies werken jullie vervolgens per traject onder leiding van een professional uit het vakgebied toe naar een show op 13 april.

Tijdens de Kick-Off op 3 februari ontmoet je de coaches.

Podium Takeover: Is daar iemand?

Verslag van Podium Takeover 2023

Hallo, is daar iemand?

Waar staan we over 900 jaar? Bestaan we eigenlijk nog wel? Of is de aarde en daarmee de mensheid voorgoed verdwenen? Wat blijft er over? Is Utrecht nog intact? Of was het 900-jarige bestaan het laatste jubileum van onze stad?

In Hallo, is daar iemand? beleef je een reis door de tijd. Voor één dag wordt Podium Hoge Woerd overgenomen door jongeren uit Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern en omgeving. Tijdens deze Podium Takeover ervaar je hun kunstzinnige vertaling van de thema’s identiteit en toekomst. Er wordt gerapt, gezongen, gemusiceerd en geacteerd. Er klinkt percussiemuziek uit de coulisse, een harmonieorkest komt op. En heb je dat prachtige decor al gezien? Die kostuums en die expo in de hal? Een drankje? Dat kan, maar dan wel eentje uit 2923. Fantaseer je even mee over the future? In deze happening kom je niet zo gauw van ons af. De toekomst nadert, dat staat vast. En waar ben jij?

Hallo, is daar iemand? is een multidisciplinaire voorstelling voor en door jongeren uit Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Na weken creëren en repeteren is het tijd om de spotlights op te zoeken. Kom kijken en join the takeover!

 

Credits

Regie: Reno van Rijsewijk

Cultuur19
Songwriting: Charlotte, Hannah, Koen, Koen, Sophie (coaches Merit Visser en Erwin Tuijl)
Art: Guusje, Kaya, Marloes, Susette (coaches Cliff van Thillo en Bob Mollema)
Rap: Milan, Merlijn, Isa (coaches Royal en Delladix)
Open Call: Dajana (zang), Nisrine (fotografie)
Techniek: Maico, Abel, Olaf, Ischa, Okke (coaches Gijs ’t Hoen en Mahmoud Shaabo)

De Vrijstaat (VrijSpraak Café)
Tessa, Lola, Elena, Femke, Merinde (coaches Anna en Sara)

Harmonieorkest Vleuten
Dirigent: Christiaan van der Weij
Muzikanten: Anna, Arno, Csylanthe, Denis, Elin, Eliska, Giovanni, Guus, Itamar, Ivo, Jasmijn, Jasper, Lysbeth, Marian, Niels, Olivier, Patrick, Renske, Sherisa, Sil, Sviat, Sybren, Tamara, Thomas, Tijmen, Tim, Xaveria, Xinyan

Theaterschool Utrecht
Ivo, Quinten, Britt, Jimi, Esther, Noor, Storm, Eline, Jasja (coach Dieuwke)

Drum Works NL

Kidus, Rosy, Saar, Inaya, Xem, Jayda, Levi, Maartje, Camiel, Sem, Levi, Mujtaba, Jasper, Olivier, Daantje, Açelya, Thomas, Fleur, Isa (coaches Chiel en Ella)

Productie Cultuur19: Boris van Lieshout en Laura Machielse

Technici Podium Hoge Woerd: Gijs ’t Hoen en Mahmoud Shaabo

Projectbegeleiding Podium Hoge Woerd: Zayira Graves

 

KLUB19 Crew

Podium Takeover wordt georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Eigen act of kunstwerk

Heb je een eigen act waarmee je volgend jaar het podium op wil? Neem contact met ons op via DM @KLUB19 op Instagram of mail naar boris@klub19.nl.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de KLUB19 Updates!

Heb je een vraag?

Mail naar boris@klub19.nl of stel hem via een DM naar @KLUB19 op Instagram. Of bel maandag, woensdag of donderdag tijdens kantooruren naar 030 670 3122.

Podium Takeover is een initiatief van Cultuur19 en Podium Hoge Woerd, in samenwerking met diverse wijkpartners (De Vrijstaat, Harmonieorkest Vleuten, De Wilg, Theaterschool Utrecht, Vocal Arts Academy, Huis van Betekenis en Drum Works NL). Met dank aan Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College en Academie Tien.