ma 15 apr - 2024 maandag 15 april 2024

Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover

foto Cultuur19

Podium Hoge Woerd werd zaterdag 13 april overgenomen door ca. 60 creatieve jongeren voor de Podium Takeover, georganiseerd door KLUB19 i.s.m. Podium Hoge Woerd. Het publiek kwam ogen en oren te kort in de show Nieuwe Helden, barstensvol muziek, dans en theater.

Voor meer beelden, zie uitgebreid beeldverslag

Een computergestuurde stem klinkt: “Beste reizigers, de bus naar Heldenbuurt heeft 5 minuten vertraging. Bronco heeft 3 jonge kinderen en een vrouw in de ziektewet. De jongste wil graag drumles en de oudste wil over een half jaar gaan studeren. Hij heeft 6 werkdagen per week, zijn werktijden zijn van 7.00 tot 19.00.”

De overrompelde vertellers op het podium realiseerden zich plots wat een held buschauffeur Bronco eigenlijk al die tijd al was, terwijl het publiek in Podium Hoge Woerd heeft kunnen zien hoe ze zojuist nog geen goed woord voor hem overhadden. Het verborgen perspectief dat schuilgaat in de levens van de hardwerkende buschauffeurs, hondenuitlaatservice of schoonmakers, die een zo cruciale taak uitvoeren, vormde de rode draad in de voorstelling Nieuwe Helden met regie van Reno van Rijsewijk.

(een deel van) de KLUB19 techniekcrew ontvangt applaus na de show

Een grote ploeg KLUB19 jongeren was ook achter de schermen druk in de weer met de techniek en productie van de show die constant schakelde tussen filmbeelden, muziek, verschillende soorten dans en theater. De één uur durende voorstelling puilde uit van spektakel: een indrukwekkende breakdance performance van de 10-jarige Dilano met coach Jorg Vonk, bekend van de UC-Crew, werd opgevolgd door strakke danschoreografieën. De drummende jongeren van Drum Works brachten ritmische salvo’s waarover rappers en coaches Royal en Della Dix scherpe lines afleverden.

De show Podium Takeover Nieuwe Helden markeerde de apotheose van een acht weken lang durend project waarin jongeren vanuit allerlei creatieve disciplines hun talenten in de spotlights brachten en invulling gaven aan het thema ‘nieuwe helden’. Kijk voor het verslag en foto’s op Klub19.nl.

De Podium Takeover werd georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, in samenwerking met Podium Hoge Woerd en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en de Participatie Federatie.

foto Herman Kemperman

meer nieuwsberichten