wo 13 mrt - 2024 woensdag 13 maart 2024

Kom op 15 maart naar het NLdoet wijkevent

foto Johan Hahn

Op vrijdag 15 maart vindt in de Bibliotheek Vleuterweide een wijkevent plaats in het kader van NLdoet. Voor het eerst bundelen ruim 25 wijkorganisaties de krachten om te laten zien hoe mooi vrijwilligerswerk kan zijn. Ook Cultuur19 is van de partij.

In de Bibliotheek Vleuterweide kunnen bewoners ter plekke kiezen wat zij eventueel willen en kunnen doen. Vrijwilligerswerk is er in alle vormen en maten, de beschikbare ‘vacatures’ worden allemaal toegelicht. Ook zijn er workshops, zo geeft U-Centraal bijvoorbeeld een workshop ‘dementie’ en RegiozorgNu verzorgt een workshop ‘Positieve gezondheid’.

Het jaarlijkse evenement NLdoet is een initiatief van het Oranjefonds met als doelstelling vrijwilligerswerk te bevorderen. Het wijkevent in Vleuterweide wordt mede mogelijk gemaakt door het Initatievenfonds.

NLdoet Wijkevent Vleuten-De Meern

Datum: vrijdag 15 maart

Tijd: 14:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: Bibliotheek Vleuterweide – Burchtpoort 16, Vleuten

 

Vrijwilligers gezocht voor Zingende Beelden

Ook Zingende Beelden (26 mei Máximapark) kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Wie actieve mede-inwoners van Leidsche Rijn wil leren kennen, wil proeven van het werk achter de schermen of gewoon op zoek is naar een gezellige dag, kan vrijwilliger worden bij Zingende Beelden.

  • Begeleid jij de groep door het park?
  • Help je de kabels voor het geluid uitrollen?
  • Zet jij de bankjes op hun plek voor bezoekers die slecht ter been zijn?
  • Ontvang je het publiek bij het verzamelpunt?
  • Verzorg je de crewlunch?
  • Ben je onze pijlsnelle runner op de fiets?

Interesse? Vragen? Spreek Ineke Brouwer aan tijdens het wijkevent van NLdoet, of neem contact op met vrijwilligers@cultuur19.nl (Ineke Brouwer, vrijwilligerscoördinator)

meer nieuwsberichten