Over KLUB19

KLUB19 is een online en offline community speciaal voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, die geïnteresseerd zijn in cultuur maken en meemaken.

KLUB19 crew (foto Dinger Knoop)

foto Dinger Knoop

KLUB19 is het jongerenprogramma van Cultuur19. De KLUB19 Crew bestaat uit jongeren, die in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern activiteiten organiseren op het gebied van theater, muziek, dans, beeldende kunst en meer. De crewleden zijn als vrijwilliger actief bij organisatie, productie en promotie van de events. Om deze groep heen bevindt zich het netwerk van jonge, beginnende KLUB19 Makers uit elke discipline en de bezoekers van de diverse KLUB19 activiteiten, zoals de Grote Prijs van Leidsche Rijn (muziek), KLUBnights / Battle of the Beats (dj) en Zingende Beelden (dans).

Agenda:
vr 19 nov // Voorronde 1 Grote Prijs van Leidsche Rijn @Leidsche Rijn College
za 20 nov // Selectiedag Open Inschrijving Podium Takeover
do 25 nov // Voorronde 2 Grote Prijs van Leidsche Rijn @Amadeus Lyceum
vr 26 nov // Voorronde 3 Grote Prijs van Leidsche Rijn (ovb)
vr 17 dec // Finale Grote Prijs van Leidsche Rijn @Azotod
za 22 jan // Join the Podium Takeover

 

KLUB19 coördinator

Boris van Lieshout
boris@klub19.nl
030 670 3122 (maandagen, donderdagen)

Waarom KLUB19?

KLUB19 is opgericht om de jongeren in Leidsche Rijn meer te betrekken bij culturele activiteiten. Het eigenaarschap van de jongeren en het stimuleren van jongeren om zaken zelf te organiseren is leidend. Binnen KLUB19 kunnen jongeren zelf met hun eigen creatieve ideeën evenementen bedenken en realiseren. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld een theaterworkshop opzetten, een kookclub, een survivaltocht, dj workshop of een LAN party. Binnen KLUB19 dragen jongeren actief bij aan programma, productie en publiciteit. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld ook aanmelden bij KLUB19 als ze een leuke maatschappelijke stage willen lopen. KLUB19 wil jongeren de kans hun talent verder te ontwikkelen, als talentvolle maker of als organisator.

Wie faciliteren KLUB19?

Initiatiefnemer van KLUB19 is Cultuur19. Jongeren kunnen veel meer dan ze zelf vaak denken, maar hebben daar soms een enthousiasmerend duwtje in de rug bij nodig. Om het programma te realiseren wordt samengewerkt met tal van partijen uit de wijk: De Vrijstaat, Azotod, Harmonieorkest Vleuten, Podium Hoge Woerd, Nieuw Utrechts Toneel Metaal Kathedraal en De Wilg. Uitvoerend producent en het gezicht van KLUB19 voor jongeren is Boris van Lieshout.

Voor wie is KLUB19?

KLUB19 is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar, met een interesse in theater, dans, muziek, media en beeldende kunst. Het is bedoeld voor jongeren die zichzelf binnen een creatieve discipline willen ontwikkelen of een activiteit wil (leren) organiseren.

Nieuwsgierig?

Volg @klub19 op Instagram, Twitter en Facebook, KLUB19 op Youtube  of mail naar boris@klub19.nl.