Over KLUB19

KLUB19 is een online en offline community speciaal voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, die geïnteresseerd zijn in cultuur maken en meemaken.

foto Herman Kemperman

Updates

Bekijk nu het (beeld)verslag van Podium Takeover 2024!
Bekijk de KLUB19 agenda van 2023-2024, alle data op een rijtje 
Kom naar de maandelijkse KLUB19 jamsessies bij Azotod!
Meld je nu aan voor een sessie bij STUDIO19

Meld je aan voor de KLUB19 UPDATES

KLUB19 is de jongerencommunity van Cultuur19. De KLUB19 Crew bestaat uit jongeren, die in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern activiteiten organiseren op het gebied van theater, muziek, dans, beeldende kunst en meer. KLUB19 jongeren zijn als vrijwilliger actief bij organisatie, productie, techniek en promotie van de events.

Om deze groep heen bevindt zich het netwerk van jonge, beginnende KLUB19 Makers uit elke discipline en de bezoekers van KLUB19 activiteiten, waaronder de Grote Prijs van Leidsche Rijn, STUDIO19 en Zingende Beelden en Podium Takeover. Binnen KLUB19 kunnen jongeren doorgroeien, bijvoorbeeld met een ambassadeursrol als junior coach, of doorstromen naar een opleiding of werk in het culturele veld.

Battle of the Beats (foto Carel Evers)

KLUB19 coördinator

Boris van Lieshout
boris@klub19.nl
030 670 3122 (maandagen, donderdagen)

Nieuwsgierig?

Volg @klub19 op Instagram, Twitter, Facebook en op Youtube of mail naar boris@klub19.nl.

Still uit de in lockdown gemaakte dansfilm ‘Ongrijpbaar’ (2020)

KLUB19 agenda 2023-2024

Alle activiteiten en data op een rijtje

Waarom KLUB19?

opgericht om de jongeren in Leidsche Rijn meer te betrekken bij culturele activiteiten.

Het eigenaarschap van de jongeren en het stimuleren van jongeren om zaken zelf te organiseren is leidend. Binnen KLUB19 kunnen jongeren zelf met hun eigen creatieve ideeën evenementen bedenken en realiseren. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld een theaterworkshop opzetten, een kookclub, een survivaltocht, dj workshop of een LAN party. Binnen KLUB19 dragen jongeren actief bij aan programma, productie en publiciteit. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld ook aanmelden bij KLUB19 als ze een leuke maatschappelijke stage willen lopen. KLUB19 wil jongeren de kans hun talent verder te ontwikkelen, als talentvolle maker of als organisator.

Wie faciliteren KLUB19?

Jongeren kunnen veel meer dan ze zelf vaak denken, maar hebben daar soms een enthousiasmerend duwtje in de rug bij nodig.

Initiatiefnemer van KLUB19 is Cultuur19. Jongeren kunnen veel meer dan ze zelf vaak denken, maar hebben daar soms een enthousiasmerend duwtje in de rug bij nodig. Om het programma te realiseren wordt samengewerkt met tal van partijen uit de wijk: De Vrijstaat, Azotod, Harmonieorkest Vleuten, Podium Hoge Woerd, Nieuw Utrechts Toneel Metaal Kathedraal en De Wilg. Uitvoerend producent en het gezicht van KLUB19 voor jongeren is Boris van Lieshout.

Grafitti workshops (foto Tomas Sabatello)

Voor wie is KLUB19?

KLUB19 is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar, met een interesse in theater, dans, muziek, beeldende kunst of geluids- en lichttechniek

KLUB19 is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar, met een interesse in theater, dans, muziek, media of beeldende kunst en die zichzelf binnen een creatieve discipline willen ontwikkelen of een activiteit wil (leren) organiseren.

Geluids- en lichttechniektraject van KLUB19 i.s.m. Podium Hoge Woerd tijdens Podium Takeover – foto Herman Kemperman