do 25 apr - 2024 donderdag 25 april 2024

Programma Zingende Beelden bekend

foto Loek Hennipman

Op 26 mei vindt Zingende Beelden plaats in het Máximapark. Tijdens deze theatrale wandeling wordt het publiek langs zes dansvoorstellingen geleid van beginnende en gevestigde makers bij de kunstwerken in het park. Er zijn twee routes die elk driemaal van start gaan, om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.zingendebeelden.nl

Het startpunt voor beide routes is het Observatorium, de kenmerkende interactieve sculptuur van Lucas Lenglet. Een kwartier voor aanvang wordt het publiek in stijl ontvangen. Ook zijn er verrassingsoptredens te verwachten van KLUB19 en Drum Works ter ere van het 20-jarige bestaan van organisator Cultuur19.

De eerste route van Zingende Beelden leidt langs het kunstwerk Rituele Depositie (Mathilde ter Heijne) waarin voorwerpen van bewoners samen een verhaal vertellen. Hierop geïnspireerd, ontwikkelde choreograaf Lotte Willemsma met wijkbewoners de voorstelling Eight Lines, die ze samen uitvoeren. Bij Anonieme Monumenten, het kunstwerk van Daniel Roth is de acrobatische voorstelling It really hurts when your head hits the concrete te zien, door het duo DeRonde/Deroo. Verwacht een “beeldenstorm die leest als een gedicht en die je langs acrobatische virtuoze hoogtepunten laat komen”. Aan het slot van de route staat een groot beeld van Rob Voerman, waar SERIÓÓS de diepte in gaat met de voorstelling DIEP. Wat gebeurt er als we naar binnen kijken en voelen?

De tweede route begint bij de Wood Chapel met Hoopje van Mij, een voorstelling over zelfliefde, gemaakt door een nieuw dansgezelschap: Onstuim. Het publiek loopt verder langs de Barricade, het kunstwerk van Fernando Sánchez Castillo, en stuit bij de Lelievijver op CREOLE, de nieuwe voorstelling van de Illusionary Rockaz Company (IRC). Voor deze vertolking in dans van creolisering, het ineensmelten van verschillende culturen, liet choreograaf Shailesh Bahoran zich inspireren door zijn geboorteland Suriname. Het slotstuk van deze route is de theatrale dansvoorstelling HEARTbeat, het resultaat van een collectief maakproces dat MAN || CO met leerlingen van het Amadeus Lyceum is aangegaan. Deze ode aan de diepste, verstopte hartenwensen vindt plaats bij de Parkpergola.

Vertrek is vanaf het Observatorium (naast Parkrestaurant Anafora, Uilenboslaan 1, Vleuten) om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Er zijn twee verschillende routes, die elk langs drie beelden voeren. Alle voorstellingen zijn dus te bezoeken. Het evenement kent geen vaste toegangsprijs. Na afloop is er gelegenheid om te doneren middels cash, PIN en online overschrijving. Meer informatie is te vinden op www.zingendebeelden.nl.

meer nieuwsberichten