ma 1 apr - 2024 maandag 1 april 2024

KLUB19 jongeren nemen Podium Hoge Woerd over

Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over

Op zaterdag 13 april (20:00 uur) nemen de jongeren van KLUB19 Podium Hoge Woerd over voor de Podium Takeover. Ze hebben twee maanden geleden de sleutels van het gebouw gekregen en zijn wekelijks met hun talent aan de slag gegaan. Het resultaat is de show Nieuwe Helden, waarin de jongeren een ode brengen aan de mensen die de samenleving op de achtergrond draaiende houden.

Over Buschauffeur Bronco wordt eigenlijk vooral geklaagd. Hij zou altijd te laat zijn en begroet lang niet altijd de passagiers. Zijn bus is onderweg naar de Heldenbuurt, waar de straten namen hebben als de Jan Pieterszoon Coen- of Michiel de Ruyterweg, je kent ze wel. In de show Podium Takeover: Nieuwe Helden verleggen de jonge makers de aandacht juist naar Bronco en al die andere stille krachten die zich op de achtergrond door weer en wind inspannen. Want wat zou de wereld zonder ze zijn?

Podium Takeover is een co-productie van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, en Podium Hoge Woerd. Creatieve jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern hebben zich in februari aangemeld voor een van de vijf coachingtrajecten: dj, dans, techniek, illustratie of rap/muziek. Daarna zijn ze wekelijks aan de slag gegaan rond het thema Nieuwe Helden, waarbij de invulling van het thema is volledig aan hen is gelaten. In dit maakproces zijn de jongeren gecoacht door professionals. Onder regie van theatermaker en regisseur Reno van Rijsewijk komt alles samen in één show.

De show Nieuwe Helden begint om 20:00 uur in Podium Hoge Woerd. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via www.podiumhogewoerd.nl, kosten €5 euro voor volwassenen en €1 euro voor jongeren (tot 18 jaar). Podium Takeover is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en de Participatie Federatie.

meer nieuwsberichten