De Grote Prijs van Leidsche Rijn

Meld je nu aan voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2020!

foto Herman Kemperman

Aanmelden Grote Prijs van Leidsche Rijn 2020 gestart: klik hier voor het aanmeldformulier.

De leukste bandwedstrijd voor jongeren (12-19 jaar) vindt ook in 2020 plaats. In drie voorrondes en een spannende finale laten de bands zien wat ze in huis hebben. Of je nu een oorstrelende, schurende, stampende of springende sound hebt: doe mee, want er zijn fantastische bandprijzen te winnen, waaronder een studio-opname!

  • Ben je muzikant? Wacht niet langer en bezorg jezelf een geweldige ervaring. Meld je aan vóór zondag 8 november via bovenstaand formulier.
  • Ben je publiek? Dan hoef je er ondanks de maatregelen niks van te missen, want via de live stream op youtube en de social mediakanalen van @KLUB19 support jij jouw favoriete band.

Natuurlijk houden wij ons aan de actuele maatregelen tegen corona. Volg onze socials en deze pagina voor de meeste recente updates.

Coming of Age wint Grote Prijs van Leidsche Rijn 2019

Aanmoedigingsprijs voor Off The Grid

Op vrijdag 20 dec 2019 vond in Azotod de finale plaats van de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. Zes bands met jonge muzikanten (12-19 jaar) betraden het podium en gaven alles om de titel in de wacht te slepen.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent uit de wijk, georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Met de bandwedstrijd wil KLUB19 een impuls geven aan de bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

De jury van muziekprofessionals (Derk van der Hulst, Marcel van der Hoeven en Raisa Schouten) boog zich over de optredens van Bisbilles, 5PM, What Now?, Second Hour, Off The Grid en Coming of Age.
Na een stevig beraad prees de jury Coming of Age om hun overtuigende en energieke podiumpresentatie en riep de jury deze band uit als winnaar. Zij gaan er vandoor met een opname bij Studio Moskou, gratis repeteren bij dB’s, een workshop performance bij De Vrijstaat, een masterclass song writing door Roos Blufpand (Vocal Arts Academy), en een optreden bij Azotod.

De aanmoedigingsprijs werd gewonnen door de band die de meeste publieksstemmen wist te veroveren, Off The Grid. Deze band wint een optreden bij Rock Night Festival, gratis oefenen bij dB’s en bandcoaching door Freddy Scheerder (DUMS).
Tijdens het juryberaad en het tellen van de publieksstemmen gaf Soulid Rocks (winnaar 2018) een show weg, waarin ze bovendien aankondigden dat zij hun eerste officiële release uit zullen brengen in het voorjaar van 2020.

Niet alleen op het podium waren jongeren actief, ook achter de schermen waren jongeren betrokken bij de organisatie en productie, zoals bij het licht, aankleding, kassa en bar. De avond trok naar schatting 250 bezoekers en 100 deelnemende jongeren.

Over de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent uit de wijk, georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Met de bandwedstrijd wil KLUB19 een impuls geven aan de bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Jongeren die mee willen doen met KLUB19 en een idee hebben voor cultuur in de wijk, kunnen zich aanmelden via KLUB19@cultuur19.nl.

Aftermovie

 

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, masterclass performance van De Vrijstaat, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick (zie video) won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een gezamenlijk project van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod.

Winnaars

  • 2019 Coming of Age
  • 2018 Soulid Rocks
  • 2017 VALENTINO. (voorheen Stijn Grul)
  • 2016 Electric Memories
  • 2015 SOOS (voorheen Reload)
  • 2014 Between the Jars
  • 2013 Seven to Eleven