De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2023

Limerent wint #GPLR2023

Wat een feest was het in een volgepakt Azotod! De jury prees de van meet af aan knallende performance van Limerent, die volledig uit eigen nummers bestond. De rock- en punkformatie ging dan ook door met waar ze in de voorronde gebleven waren: stevig samenspel, gitaarriffs en dampende solo’s, daarbij voortgestuwd door strakke drums. Kortom, een show waar de energie vanaf spatte. Chronic Iconic ging er met de publieksprijs vandoor. Net als in de voorronde konden zij op de meeste publiekstemmen rekenen na een vrolijke set met goed samenspel en een sterk eigen nummer.

Terugkijken Livestream finale

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, masterclass performance, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, DUMS, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Publieksprijs

Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. Middels een Mentimeter stem je op je favoriete band. De code wordt tijdens de avond zelf bekendgemaakt.

Winnaars

 • 2023 Limerent
 • 2022 The Crimson Crows
 • 2021 DeVoTed
 • 2020 Geen winnaar, iedereen winnaar!
 • 2019 Coming of Age
 • 2018 Soulid Rocks
 • 2017 VALENTINO. (voorheen Stijn Grul)
 • 2016 Electric Memories
 • 2015 SOOS (voorheen Reload)
 • 2014 Between the Jars
 • 2013 Seven to Eleven

Volg alle updates via KLUB19 op Instagram.

foto Lisanne Lentink

Tiktok

Kaya en Guusje maken Tiktoks over KLUB19 en de Grote Prijs met onder andere interviews, games en challenges. Volg hen via @klub19lr

Instagram effect

Pimp je bandstory’s en vlog in stijl over je favoriete band met deze GPLR camera effecten:

GPLR camera effect black/white (special appearance: Summer!)

GPLR camera effect colour

Heb je een vraag?

Mail naar boris@klub19.nl of stel hem via een DM naar @KLUB19 op Instagram. Of bel maandag, woensdag of donderdag tijdens kantooruren naar 030 670 3122.

KLUB19 Crew

foto Lisanne Lentink

Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Terugblik

Grote Prijs van Leidsche Rijn 2022

Winnaar The Crows

Publieksprijs naar The Spacemen

foto Herman Kemperman

Hij zit er weer op voor dit jaar! 23 aanmeldingen, 18 deelnemende bands, ruim 100 deelnemende jongeren voor en achter de schermen; dit was de tiende Grote Prijs van Leidsche Rijn! The Crows ging naar huis met de juryprijs, o.a. de opname in Studio Moskou. The Spacemen ging naar huis met de publieksprijs, o.a. gratis oefenen bij dB’s en een songwriting workshop van Vocal Arts Academy. We willen alle deelnemers bedanken voor hun lef en passie voor muziek. We zien jullie graag allemaal volgend jaar weer terug, voor of achter de schermen!

Bekijk hier de aftermovie (door MOTIK)

foto Herman Kemperman

Terugkijken

Kijk de voorrondes terug via www.youtube.com/@klub19 of ga voor de interactieve online Grote Prijs Popzaal (alleen voor laptop/desktop)