De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021

foto Lisanne Lentink

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is in volle gang

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd voor jongeren van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De bands hebben alles gegeven in drie voorrondes. De finalisten zijn bekend. En nu maken we ons op voor de finale op 17 dec in Azotod. Wees erbij (indien mogelijk) of volg de stream online en support jouw favoriete band. Het publiek stemt mee voor de publieksprijs.

Er zijn prachtige bandprijzen te winnen waaronder een workshop song writing door Vocal Arts Academy, bandcoaching, gratis oefenen bij dB’s of een opname in Studio Moskou.

Finale

  • vrijdag 17 december 20.00 uur @Azotod (Meerndijk 126, De Meern), entree 4 euro

Wijzigingen onder voorbehoud i.v.m. coronamaatregelen. Volg onze socials en deze pagina voor het laatste nieuws.

Finalisten 2021

KLUB19 Crew

Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Heb je een vraag?

Mail naar boris@klub19.nl of stel hem via een DM naar @KLUB19 op Instagram. Of bel maandag, woensdag of donderdag tijdens kantooruren naar 030 670 3122 (vraag naar Laura).

Voorronde #1

Vrijdag 19 november 19.30u in Muziekpodium Azotod.
Red Head Error  – FINALIST
– Letter From Us
– Tres Ninos
– Shooting Stars
Stayin’ Steady – FINALIST
– Angry Socks

Voorronde #2

Donderdag 25 november 19.30u in Amadeus Lyceum.
Lost Minute
Swing Roses – FINALIST
– Doe Maar Niet – FINALIST
Sweaty Boys on the Spot
Satire
– Rare Jongens

Voorronde #3

Vrijdag 26 november 19.30u in Amadeus Lyceum.
Kids and Tits
– U.A.T.P.
– Rock Mountain – FINALIST
Drie Musketiers
DeVoted – FINALIST
– Sponge Cakes

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, masterclass performance, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, DUMS, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Winnaars

  • 2020 Geen winnaar, iedereen winnaar!
  • 2019 Coming of Age
  • 2018 Soulid Rocks
  • 2017 VALENTINO. (voorheen Stijn Grul)
  • 2016 Electric Memories
  • 2015 SOOS (voorheen Reload)
  • 2014 Between the Jars
  • 2013 Seven to Eleven