De Grote Prijs van Leidsche Rijn

foto Herman Kemperman

Nieuws

Aanmeldformulier is weer geopend!

De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021 gaat naar DeVoTed

Publieksprijs naar Swing Roses

De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021 zit erop. En wát een editie! Dit jaar trokken we hem gelukkig weer helemaal door tot de eindstreep, met ons fijne publiek online in de chat op YouTube en juichend op ohyay. Bedankt @checkonetwo, ons techniek A-team en @wearemotik onze broadcast bazen. Superbedankt superbazen Jelmer en Joop voor jullie inzet! Maar vooral: BEDANKT alle artiesten en KLUB19 crewleden, zonder jullie geen Grote Prijs, jullie zijn top.

Finale terugkijken

Finalisten 2021

  • met optreden van Robin Noah (winnaar GPLR 2019 met Coming of Age) met band tijdens het juryberaad.

KLUB19 Crew

Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Heb je een vraag?

Mail naar boris@klub19.nl of stel hem via een DM naar @KLUB19 op Instagram. Of bel maandag, woensdag of donderdag tijdens kantooruren naar 030 670 3122 (vraag naar Laura).

Finale

Voorronde #1

Vrijdag 19 november 19.30u in Muziekpodium Azotod.
Red Head Error  – FINALIST
– Letter From Us
– Tres Ninos
– Shooting Stars
Stayin’ Steady – FINALIST
– Angry Socks

Voorronde #2

Donderdag 25 november 19.30u in Amadeus Lyceum.
Lost Minute
Swing Roses – FINALIST
– Doe Maar Niet – FINALIST
Sweaty Boys on the Spot
Satire
– Rare Jongens

Voorronde #3

Vrijdag 26 november 19.30u in Amadeus Lyceum.
Kids and Tits
– U.A.T.P.
– Rock Mountain – FINALIST
Drie Musketiers
DeVoted – FINALIST
– Sponge Cakes

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, masterclass performance, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, DUMS, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Winnaars

  • 2021 DeVoTed
  • 2020 Geen winnaar, iedereen winnaar!
  • 2019 Coming of Age
  • 2018 Soulid Rocks
  • 2017 VALENTINO. (voorheen Stijn Grul)
  • 2016 Electric Memories
  • 2015 SOOS (voorheen Reload)
  • 2014 Between the Jars
  • 2013 Seven to Eleven