Cultuur19 faciliteert

Cultuur19 steunt goede ideeën voor cultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Veel moois komt tot stand samenwerking met onze partners. Dit kan de gemeente, een bedrijf, organisatie of een wijkbewoner zijn.

Lees hier over onze programmerende rol in de wijk.

Leidsche Rijn Connectie

Cultuur19 is mede-initiatiefnemer van het netwerk voor culturele organisaties uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De leden komen regelmatig bijeen om programma en beleid af te stemmen. De leden schreven in 2022 een gezamenlijk gedragen visie op de toekomst (hier te downloaden).

Meer informatie: www.leidscherijnconnectie.nl

Theatergroep De Hangouderen

Documentaire Hangplek voor Ouderen van Cultuur19 op Vimeo.

Hangplek voor Ouderen begon in 2015 als theaterinitiatief van Cultuur19, DOENJA Dienstverlening en artOloco voor vitale ouderen. Sinds 2017 is de groep een zelfstandige vereniging. De vereniging maakt onder de nieuwe naam Theatergroep De Hangouderen voorstellingen gebaseerd op verhalen van ouderen uit de wijk. De stukken worden gespeeld, geproduceerd en gepromoot door ouderen.

Meer informatie: Facebookpagina Theatergroep De Hangouderen

Jeugdorkest Leidsche Rijn

Sinds 2017 is Leidsche Rijn een eigen jeugdorkest rijker. Het orkest is een initiatief van Cultuur19 i.s.m. Orkest van Utrecht. Michiel van Vliet (dirigent Orkest van Utrecht) leidt de wekelijkse repetities van ruim twintig, jonge muzikanten. Cultuur19 biedt het orkest ruimte om te repeteren, om te groeien en zoveel mogelijk op te treden.

Bekijk ook: Jeugdorkest Leidsche Rijn speelt Bananasong (Minions)

Facebook: www.facebook.com/jeugdorkestLR

Malou van Sluis en Spelenderwijs

Cultuur is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Cultuur19, Malou van Sluis en Spelenderwijs sloegen daarom de handen ineen voor een aantal bijzondere co-producties. In 2019 maakte Malou van Sluis de voorstelling ‘Op zoek naar het huilmeisje’, die in het voorjaar 2019 gespeeld is voor zo’n 70 groepen van de voorschool. Ook is er een speciaal prentenboek gemaakt van de voorstelling. Spelenderwijs ondersteunde meermaals het programma van 2+ op het Leidsche Rijn Festival.

Bekijk ook: Malou van Sluis leest voor uit ‘Op zoek naar het huilmeisje‘.

Meer info: www.malouvansluis.com en www.spelenderwijsutrecht.nl