Cultuur19 faciliteert

Cultuur19 steunt goede ideeën voor cultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Veel moois komt tot stand samenwerking met onze partners. Dit kan de gemeente, een bedrijf, organisatie of een wijkbewoner zijn.

Leidsche Rijn Connectie

Cultuur19 is mede-initiatiefnemer van het netwerk voor culturele organisaties uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De leden komen regelmatig bijeen om programma en beleid af te stemmen.

Meer informatie: www.leidscherijnconnectie.nl

Hangplek voor Ouderen

Hangplek voor Ouderen begon in 2015 als theaterinitiatief van Cultuur19, DOENJA Dienstverlening en artOloco voor vitale ouderen. Sinds 2017 is de groep een zelfstandige vereniging. De vereniging maakt voorstellingen gebaseerd op verhalen van ouderen uit de wijk. De stukken worden gespeeld, geproduceerd en gepromoot door ouderen.

Jeugdorkest Leidsche Rijn

Sinds 2017 is Leidsche Rijn een eigen jeugdorkest rijker. Het orkest is een initiatief van Cultuur19 i.s.m. Orkest van Utrecht. Michiel van Vliet (dirigent Orkest van Utrecht) leidt de wekelijkse repetities van ruim twintig, jonge muzikanten. Cultuur19 biedt het orkest waar mogelijk een podium.

Malou van Sluijs en Spelenderwijs

Cultuur is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Cultuur19, Malou van Sluijs en Spelenderwijs sloegen daarom de handen ineen voor een aantal bijzondere co-producties. In 2019 maakt Malou van Sluijs de voorstelling Huilmeisje, die in het voorjaar gespeeld zal worden voor zo’n 70 groepen van de voorschool. Ook wordt er een speciaal prentenboek gemaakt van de voorstelling. Spelenderwijs ondersteunt ieder jaar het peuterplein van het Leidsche Rijn Festival.

Meer info: www.malouvansluijs.nl en www.spelenderwijsutrecht.nl