wo 25 okt - 2023 woensdag 25 oktober 2023

Riek Bakker krijgt Zilveren Stadsmedaille uitgereikt tijdens ’25 jaar cultuur in Leidsche Rijn’

Ontwerper van Leidsche Rijn Riek Bakker onderscheiden met Zilveren Stadsmedaille

Stedenbouwkundige Riek Bakker is zondag 22 oktober onderscheiden met de Utrechtse Zilveren Stadsmedaille. Als ontwerper van het Masterplan Leidsche Rijn stond zij aan de basis van de grootste vinexwijk van Nederland en wist zij met haar visie op een sociale wijk van de toekomst vele machtige partijen mee te krijgen. “Een gevecht, maar het was geweldig” aldus Riek Bakker na het in ontvangst nemen van de medaille. Deze kreeg zij overhandigd door burgemeester Sharon Dijksma tijdens het evenement ’25 jaar cultuur in Leidsche Rijn’, waarbij in de CultuurCampus met vele optredens het bloeiende culturele leven in de wijk werd gevierd.

 

De Stadsmedaille in Zilver is een onderscheiding voor Bestuurders die zich, minimaal 12 jaar, op breed maatschappelijk terrein op een buitengewone manier voor Utrecht verdienstelijk hebben gemaakt. Lees meer over Riek Bakker in dit interview op haar website.

 

Gisteren kreeg Riek Bakker de Zilveren Stadsmedaille van burgemeester Sharon Dijkstra. Riek Bakker heeft als stedenbouwkundige het Masterplan Leidsche Rijn ontworpen. Daarnaast kreeg ze een kunstwerk van de Leidsche Rijnse kunstenares Marloes Wijtsma . Terecht! Want het doel was een samenhorige wijk waar alles kon gaan groeien en bloeien, en dat is heel goed gelukt!

 

Dankzij de visie van Riek Bakker werd er gebouwd voor en door mensen in verbinding. Want wat een trotse stad in een stad, met Vinex als geuzennaam. Met dank aan alle pioniers die haar visie durfden te volgen en hun hart verloren aan deze nieuwe stad. Stenen maken geen stad; cultuur, mensen en historie maken de stad.
Cultuur19 directeur Kim Harsta via LinkedIn

 

25 jaar cultuur in Leidsche Rijn

De Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn organiseerde in samenwerking met Cultuur19 de cultuurshow ’25 jaar cultuur in Leidsche Rijn’. Dankzij optredens van bekende namen uit het culturele veld van Leidsche Rijn, zoals Vicky Vinex (Daphne de Bruin) en het Vinex-Vrouwtje (Marieke Dubbelman), werd teruggeblikt op het de ontstaansgeschiedenis van een wijk van zandhoop voorbij het kanaal tot bruisende plek met volop culturele bedrijvigheid. Behalve bovengenoemde partijen waren er bijdragen van Dans Atelier 42, het Harmonieorkest Vleuten, Joyce Roskamp, de Leidsche Rijn Connectie, Vocal Arts Academy, Tjerk Ridder, Ruben van Gogh, Paul Feld en vele anderen.

meer nieuwsberichten