ma 9 sep - 2019 maandag 9 september 2019

Leidsche Rijn Festival 2019 zit er weer op!

foto Herman Kemperman

foto Herman Kemperman

Zondag 8 sept organiseerde Cultuur19 het Leidsche Rijn Festival, cultuurfestival voor kinderen in Castellum Hoge Woerd. Zo’n 5000 bezoekers namen deel aan het programma vol theater, muziek, workshops en genoten van gezelligheid en lekker eten.

Op het buitenpodium trad Dear T, op met de voorstelling Het Prinsensprookje, over een prins die de liefde zoekt en uiteindelijk vindt bij zijn eigen beste vriend. De Festivalsafari kan met recht een grote festivalhit genoemd worden. Met een groot formaat golfkar trokken de festivalgangers over het terrein om ’timmerdieren’ en ‘podiumbeesten’ in hun natuurlijke habitat te spotten. En er waren veel jonge podiumdieren te zien. Want Jeugdorkest Leidsche Rijn liet flink van zich horen, het Opstaporkest van De Bazuin De Meern was van de partij, evenals het E-orkest van het Harmonieorkest Vleuten. In de theaterzaal van Podium Hoge Woerd presenteerden de deelnemers van In Je Makie hun dansperformance.
Bij de tent van BASF viel van alles te onderzoeken en te ontdekken. De proefjes met katalysatoren spraken veel wetenschappers-in-de-dop aan. Ook de activiteiten op het Spelenderwijs Peuterspeelplein hadden veel aanloop. Bij het Voelstation van Wunderle en de workshop van Vingerling en De Bruyne was het de hele dag door druk. Bij de Bouw Bandieten maakten de kinderen van restmaterialen Romeinse outfits en op talloze kinderkamers zullen vanaf week deze de houten krukjes staan van Helweg en La Cruz.
Natuurlijk vierde het festival ook het 20-jarig bestaan. De muren van Castellum Hoge Woerd waren voor de gelegenheid versierd met 156 vlaggen, door kinderen gemaakt, wat het geheel nog kleurrijker en feestelijker maakte. Vele vrijwilligers hielpen weer mee in de organisatie.

Volgend jaar is er weer een Leidsche Rijn Festival. Abonneer je op de nieuwsbrief van Cultuur19 of volg @cultuur19 op social media.

Kijk op de website van Leidsche Rijn Festival voor een beeldverslag.

foto Dinger Knoop

meer nieuwsberichten