ma 22 jan - 2024 maandag 22 januari 2024

Jongeren op zoek naar nieuwe helden tijdens Podium Takeover

Podium Takeover 2023 - foto Herman Kemperman

KLUB19 en Podium Hoge Woerd roepen creatieve jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op om zich in te schrijven voor Podium Takeover, het project waarin zij zelf in de spotlights komen te staan. Per kunstvorm: rap, illustratie, dans, dj of techniek, gaan de deelnemende jongeren in zeven sessies met professionele coaches aan de slag. Onder regie van theatermaker Reno van Rijsewijk werken zij toe naar een theatrale show op 13 april in Podium Hoge Woerd. Op zaterdag 3 februari vindt de Kick-Off plaats van 14:00 tot 17:00 in de CultuurCampus. Deelname is gratis.

Schrijf je nu in voor Podium Takeover via de KLUB19-pagina

Na de succesvolle eerste editie van Podium Takeover in 2023 – een show over een groep archeologen die 900 jaar in de toekomst een vondst doen uit onze eigen tijd – staat de nieuwe editie van het project in het teken van ‘nieuwe helden’. Deelnemers worden gevraagd na te denken over wie hun helden zijn. Wie gelden er als rolmodellen voor de huidige generatie jongeren? En welk nieuwe heldenverhaal ontstaat er als je hier de schijnwerpers op richt?

In Podium Takeover krijgen jongeren de sleutel van Podium Hoge Woerd. Ze krijgen coaching van professionals uit het vakgebied, maar bepalen zelf wat ze doen. Op 3 februari tijdens de Kick-Off in de CultuurCampus kunnen deelnemende jongeren elkaar en de coaches ontmoeten en gaan ze gelijk aan de slag met het thema. Er is flexibiliteit in de indeling van de coachingtrajecten, dus ook jongeren die nog twijfelen of zij in de categorieën vallen worden uitgenodigd om vooral naar de Kick-Off te komen.

Elk coachingtraject wordt begeleid door een professionele coach. Rappers Della Dix en Royal zijn de coaches voor het raptraject, illustrators Bob & Cliff van het Huis van Betekenis leiden de sessies illustratie. Het traject dans staat onder leiding van breakdancer Jorg Vonk, van UC Crew. Rockafellababe, als dj onder meer bekend van Vunzige Deuntjes, gaat het dj-traject leiden en de deelnemers aan het techniektraject zullen door de technici van Check One Two gecoacht worden.

Podium Takeover is een project van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, in samenwerking met Podium Hoge Woerd en wordt mede mogelijk gemaakt door De Participatie Federatie. Voor meer informatie, zie www.klub19.nl.

meer nieuwsberichten