ma 13 mei - 2019 maandag 13 mei 2019

Grote belangstelling voor Zingende Beelden

foto Birgit Schuch

Op zondag 12 mei organiseerde Cultuur19 voor de tiende keer Zingende Beelden, zeven dansvoorstellingen op locatie bij de beelden het Máximapark.

Honderden bezoekers wandelden langs verschillende routes door het park en maakten (opnieuw) kennis met de kunstwerken van onder meer Rob Voerman, Zilvinas Landzbergas en Fernando Sánchez Castillo. Het evenement trok niet alleen lokale bezoekers, maar ook dansliefhebbers uit de wijde omtrek naar het Máximapark.

Bezoekers werden ontvangen door een performance van levende standbeelden door KLUB19, waarna het publiek zijn weg vond naar Illusionary Rockaz Company bij Rituele Depositie van Mathilde Ter Heijne. Hun voorstelling ‘Puja’ met invloeden uit de urbancultuur vormde de indrukwekkende start van Zingende Beelden. Het publiek genoot bij Observatorium van het dans-/acrobatiekduo Fabuloka met live begeleiding op viool.

Fabuloka danste op grote hoogte aan de buitenkant van het kunstwerk een voorstelling over ontsnappen aan de vicieuze cirkels in je hoofd.
Even verderop, bij Anonieme Monumenten toonden leerlingen van Ithaka (ISK) het resultaat van hun maakproces onder professionele begeleiding van De Dansers. Na afloop van de laatste voorstelling deelden de jongeren trots high fives aan elkaar uit.
De route door de noordelijke helft van de Binnenhof eindigde bij het werk van Rob Voerman.

De voorstelling van SHIFFT/Jasper van Luijk werd gedanst door Mees Meeuwsen en Maxime Abbenhuesen en ging over Adam en Eva aan het einde van de wereld. Menig bezoeker wandelde zichtbaar geroerd terug naar het startpunt voor de volgende route.

De zuidelijke route bracht de bezoekers bij de voorstelling ‘There is nothing, but there is something’ gedanst door Sherise en Gianine Strang. Deze vond plaats bij het Gat van Serton en werd live begeleid door zangeres Jori Meijer. DC 1II High en de productiegroep van lokale dansschool Dans Atelier 42 lieten met een prachtige voorstelling bij Barricade zien, dat Leidsche Rijn rijk is aan jong danstalent. MANCO bewegingstheater besloot de route bij Wood Chapel met hun voorstelling ‘Rat Race Runway’.

Volgend jaar wordt Zingende Beelden georganiseerd op zondag 17 mei 2020. De kunstwerken zijn het hele jaar door te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.zingendebeelden.nl.

meer nieuwsberichten