vr 24 nov - 2023 vrijdag 24 november 2023

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

foto Mirel Masic (band: Chronic Iconic)

De voorrondes van de Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn geweest, de stemmen zijn geteld en de balans is opgemaakt. De zes bands die naar de finale van de bandwedstrijd voor jongeren gaan, zijn: Chronic Iconic, The Humming, Oxy, Limerent, No Bass en Layers. Op vrijdag 15 december (20:00) spelen zij in Azotod om de felbegeerde muzikale prijzen.

Terugkijken: foto’s voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn

KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, organiseert deze bandwedstrijd sinds 2013. De deelnemende bands bestaan voornamelijk uit scholieren die in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern naar school gaan. In de finale kiest een jury bestaande uit muziekprofessionals de winnaar uit, de aanmoedigingsprijs gaat naar de winnaar van de publieksstemming. Elk jaar wordt een prijzenpakket samengesteld waarmee de winnende bands verder worden geholpen in hun muzikale ontwikkeling, waaronder opnames bij Studio Moskou en een professionele band-fotoshoot met Lisanne Lentink.

De zes bands die door zijn kwamen met succes de voorrondes op 17 en 23 november door. De jury werd tijdens de eerste voorronde helemaal vrolijk van No Bass, een meidenband de rock weer in de roll bracht, en ook de eigen sound van het eigenzinnige The Humming kon op goedkeuring rekenen. De publieksprijs ging naar Oxy, dat indruk maakte met sterk samenspel en strakke groove. Tijdens de tweede voorronde bracht het spektakel van Limerent een punksfeer mee, wat de jury beloonde met een plek in de finale, net als Layers, de zevenkoppige funk en soulformatie met blaassectie. Chronic Iconic kwam stijlvol voor de dag, stemde de bezoekers nog vrolijker dan ze al waren en kon rekenen op de publieksprijs.

De finale vindt op 15 december plaats in Azotod. Kaarten zijn te koop aan de deur (€4,-) en ook is het online te volgen via bit.ly/kijkdefinale. Zoals gebruikelijk is in producties van KLUB19, wordt de Grote Prijs van Leidsche Rijn op gebied van productie en techniek grotendeels gedragen door jongeren. KLUB19 organiseert verder maandelijks jamsessies voor jongeren (12-19 jaar) en start in februari met Podium Takeover, een voorstelling met voortraject waarin alle kunstvormen samenkomen. Deelname is gratis, meer informatie vind je op klub19.nl.

foto Nisrine Elaita (band: The Humming)

meer nieuwsberichten