di 5 jul - 2022 dinsdag 5 juli 2022

Drukbezocht CampusFestival zet makers in de schijnwerpers

foto Frouke Ringenoldus

Op zondag 3 juli vond een nieuwe editie van het CampusFestival plaats, georganiseerd door Cultuur19. Tussen 13.00 en 17.00 uur konden bezoekers in en om de CultuurCampus genieten van optredens, workshops en festivalhoreca. Het festival trok ruim 900 bezoekers.

Het programma van het CampusFestival bestond uit lokale makers, die wekelijks actief zijn in de CultuurCampus en hun talent op het gebied van muziek, theater, dans of een andere kunstvorm ontwikkelen. Het programma was dit jaar omvangrijker dan ooit met maar liefst 23 onderdelen en samenwerkingspartners.

Een van de hoogtepunten was de unieke samenwerking tussen Soul Vocal Group van Vocal Arts Academy en De Zingende Toren, die samen een aantal nummers ten gehore brachten.

Vocal Arts Academy – foto Herman Kemperman

Voor de vele aanwezige ouders en opa’s en oma’s zal het hoogtepunt zijn dat hun (klein)kind zich presenteerde. Zo traden de musicalgroep van Dance-Act, Starlight Boulevard, het Jeugdorkest Leidsche Rijn en enkele klassieke combo’s van DUMS op. Aan het eind van de dag kregen de jongerenbands DeVoted, Raggebrood en Tremmble het publiek nog aan het dansen. Maar ook de creatieve seniorwijkbewoner vond een podium. Theatergroep De Hangouderen was aanwezig met een scène uit hun recente voorstelling ‘Verkassen’, over de transformatie van Vleuten met de komst van de nieuwe stad. Ook het HOV G-orkest voor muzikanten met een functiebeperking was aanwezig met een optreden aan de voet van De Zingende Toren.

Voor wie al dat kunst maken aanstekelijk werkte waren er verschillende workshops, zoals de workshop Nat Vilten bij Nadia El Barnoussi van Dress & More.

workshop Dress and More – foto Herman Kemperman

Cultuur19 wil met het CampusFestival zoveel mogelijk beginnende makers en professionals, van jong tot oud, een podium bieden. Ook is het festival dé plek voor nieuwe samenwerkingen tussen amateurkunstorganisaties in de CultuurCampus. Volgend jaar hoopt de organisatie een nieuwe editie te kunnen organiseren. Wie daarvan op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer foto’s zijn hieronder te bekijken.

meer nieuwsberichten