do 26 okt - 2023 donderdag 26 oktober 2023

Deelnemende bands Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend  

De inschrijvingen van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2023 zijn gesloten. 12 bands zijn te horen tijdens de voorrondes van de jaarlijkse bandwedstrijd voor jongeren georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. De voorrondes vinden plaats op 17 en 23 november.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern voor jongeren (12-19 jaar). Cultuur19 is dit initiatief 10 jaar geleden begonnen om jonge muzikanten met elkaar in contact te brengen en om een impuls te geven aan de lokale bandcultuur. De bandprijzen zijn gericht op verdere talentontwikkeling, zoals een professionele bandfotoshoot en opnames bij Studio Moskou.

In deze editie van de Grote Prijs zullen 12 bands het podium op gaan om te spelen voor die felbegeerde prijzen: Acoustic Oceans, Chronic Iconic, Layers, Limerent, MC Druipsteen, No Bass, Oxy, De Amateurs, Smack!, The Humming, Mariposa en Pandemonia. De deelnemende jongeren komen van verschillende middelbare scholen in de wijk en leerden elkaar bijvoorbeeld kennen tijdens de KLUB19 jamsessies in Azotod.

De eerste voorronde is op vrijdag 17 november bij het Leidsche Rijn College, de tweede volgt op 23 november in het theater van het Amadeus Lyceum. De finale vindt op vrijdag 15 december plaats in Muziekpodium Azotod. Ook achter de schermen betrekt KLUB19 jongeren, bijvoorbeeld bij de productie en techniek.

Kaarten à 2 euro zijn te koop aan de deur. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl.

Uitgelichte foto is van Mirel Masic

meer nieuwsberichten