ma 20 sep - 2021 maandag 20 september 2021

Bandwedstrijd voor jongeren zoekt bands

foto Aviva Bing

KLUB19 (het jongerenprogramma van Cultuur19) organiseert De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021, dé bandwedstrijd in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern voor jongeren (12-19 jaar). Inschrijven kan nog tot en met zondag 24 oktober.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn werd voor het eerst gehouden in 2013 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder scholieren. Eerdere deelnemers en winnaars wisten snel de weg te vinden naar de andere podia in de stad. Magik Trick (publieksprijswinnaar 2016 en 2017) won uiteindelijk de stedelijke bandwedstrijd Clash of the Titans en Between The Jars (winnaar 2014) tourde zelfs al eens door India. Er zijn tal van mooie bandprijzen te winnen, zoals een workshop songwriting bij Vocal Arts Academy en gratis repeteren bij dB’s. De jury (bestaande uit muziekprofessionals) roept één hoofdprijswinnaar uit. Deze gaat naar huis met een opname in Studio Moskou.

De voorrondes zijn op vrijdag 19, donderdag 25 en vrijdag 26 november. De finale vindt plaats op vrijdag 17 dec in Azotod. Meedoen kan als ten minste 1 bandlid woont of naar school gaat in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern en de gemiddelde leeftijd tussen 12 en 19 jaar is. Om mee te doen moeten de deelnemers een korte video aanleveren die een indruk geeft van de muziek. Bij veel aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt. Meedoen is gratis. Kijk voor alle voorwaarden en het aanmeldformulier op https://bit.ly/GPLR2021.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van Cultuur19 om de bandcultuur in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern te stimuleren.

Outer body (foto Lisanne Lentink)

meer nieuwsberichten