07 juni

Zingende Beelden Er was eens…

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

foto Maarten van Enkhuizen

Zingende Beelden is terug in het Máximapark!

Er was eens…een sprookje waarin niets gaat zoals het geschreven is

Op 7 juni organiseert Cultuur19 “Zingende Beelden: Er was eens…”, een bijzondere dansvoorstelling op diverse locaties in het Máximapark. Het publiek wacht een onvergetelijke ervaring, verzorgd door een grote cast van zangers, dansers en muzikanten, amateurs en professionals.

De voorstelling begint bij het Observatorium, waar Rapunzel al jaren vergeefs wacht op de komst van de Prins. De vloek van de boze Koningin heeft er echter voor gezorgd dat haar Prins nooit langs gaat komen.
Op zoek naar een manier om de vloek op te heffen, volgt het publiek de Rode Draad door het park en maakt onderweg talloze onverwachte ontmoetingen mee tussen bekende en minder bekende sprookjesfiguren: Alice, de Kolderkat, de gestrande Kapitein Haak, de Wolf op de Eenhoorn en Klein Duimpje. In een sprookje waarin niets gaat zoals het geschreven is, gaat het publiek samen met de figuren op zoek naar het Eind Goed, Al Goed.

De artistiek leiding en choreografie is in handen van Minke Elisa Brands. Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg heeft Minke 10 jaar lang als danseres gewerkt bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam en de Rotterdamse Dansgroep. Minke maakt sinds 2002 dansvoorstellingen voor internationale podia en in 2012 richtte Minke in Leidsche Rijn haar eigen dansschool Dans Atelier 42 op.

Minke stelt per project een gezelschap samen van eigenzinnige en inventieve kunstenaars. In Zingende Beelden werken professionele en amateurdansers aan een choreografie. Leerlingen van het Amadeus Lyceum componeren een deel van de muziek van de voorstelling. 

Tip: trek stevige schoenen aan! Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door.

Cast

Choreografie: Minke Elisa Brands
Vormgeving: Morgana Machado Marques en Hanneke Schriever
Kostuums: Hanneke Schriever & Pauline Bergman
Muziek: Maurits Overdulve & Amadeus Lyceum
Tekst: Anne Hogewind & Lilian Vis Dieperink

Rapunzel 1: Stefanie Vink
Rapunzel 2: Anastasia Kostner
Prins: Jan Willem van der Hagen
Reus: Thami Joe Fischer
Alice: Floor Leene (NUT)
Kolderkat: Greg Nottrot (NUT)
Boze Koningin: Izaira Kersten
Wolf 1: Nelly Abbenes
Wolf 2: Daan Visser
Sneeuwwitje: Anneroos Rijsdijk
Kapitein Haak: Gabor Finta
Gekke Hoedenmaker: Sonja Augart

Dans Atelier 42: Selectiegroep (6-11 jaar), Jong Talent (11-16 jaar)
DC 1 II High: Stagiaires (MBO of HBO dans)
Met dank aan: alle zangers, musici en vrijwilligers, Wendy Pfeiffer, Amadeus Lyceum: Niels de Koe, Nelly Abbenes en haar paarden Rayo en Doedel, Cultuur19, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, KF Heinfonds, DOENJA Dienstverlening, Dans Atelier 42, eAVr Europe Audio Video Rent, Albert Heijn Terwijde, De Ruimte Ontwerpers, Peut de Tour, Minke Elisa Brands. Mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget.

Naar de agenda