04 mei

Lieve Assepoester

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

assepoester

De prins en Assepoester ontmoeten elkaar op het bal. Dan slaat de klok twaalf uur, rent zij net voor ‘de kus’ weg en blijft hij alleen achter met een schoentje.

Dat weten we allemaal allang en ook dat ze elkaar krijgen op het einde. Maar wat gebeurt er tussen die twee momenten? Hij gaat opzoek. Maar naar wie? Hoe wist hij dat zij de ware zou zijn? Of zijn er nog veel meer leuke meisjes in de wereld. Hij schrijft haar brieven.

En Assepoester, die doet op haar slaapkamertje hetzelfde. En wat als ze elkaar dan eindelijk vinden? Zou zij niet tegenvallen en is hij wel echt zo’n fijne prins? Wat moet een prins nou met een schoen van een meisje wat hij helemaal niet kent? We zien een doodgewone jongen en zijn buurmeisje fantaseren over prinsen, prinsessen, verliefd zijn maar nooit mond op mond. De thema’s vriendschap, eenzaamheid en verlangen staan in deze muzikale jeugdtheatervoorstelling centraal. Lieve Assepoester, een sprookje in een nieuw jasje met twee sprookjesfiguren die wel op hele echte mensen lijken…

Naar de agenda