20 december

Grote Prijs van Leidsche Rijn – finale

leeftijd: Jongeren

De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent, vindt ieder jaar in november en december plaats.

De finalisten zijn bekend!

Bisbilles

foto Aviva Bing

Vanaf het eerste woord van frontman Berend Jan weet deze band je bij de lurven te grijpen. Hier staat een groep muzikanten die iets wezenlijks komt vertellen. Gewoon in je moerstaal. Voeg daar een innemende stage presence aan toe en je kunt er niet omheen: luisteren zul je!

What Now?

foto Aviva Bing

De mannen van What Now? geven grif toe dat ze het allemaal soms ook niet weten. Als je de bandnaam moet geloven dan. Want eenmaal on stage weten ze exact wat er gebeuren moet. Ons feilloos inpakken met een verrassende mix van bluesrock, jazz en reggae.

Off The Grid

foto Aviva Bing

Ook al zijn ze pas een paar maanden bij elkaar, de voorronde werd een ware zegetocht. Hun indiepop veroverde de publieksstem en de rest is geschiedenis. Zangeres Nanou pakt je in met haar stem en aangeboren charisma en als geheel heeft de band een heerlijke ontspannen uitstraling.

Coming Of Age

Vorig jaar nog een duo, nu staat er een band in volledige bezetting. Kiki heeft een overtuigende rockzangeres in zichzelf gevonden en Luuk speelt vanaf de drumkruk alsof zijn leven er vanaf hangt. De lol en muzikale klik die deze vier vrienden met elkaar hebben is zeer aanstekelijk.

Second Hour

foto Lisanne Lentink

De band wond het voorrondepubliek moeiteloos om zijn vinger met een catchy, zelfgeschreven popnummer, uitstekende samenzang en originele covers. Dat belooft wat voor de finale!

5PM

foto Lisanne Lentink

Deze mannen zijn terug en brengen stevige rock naar de Grote Prijs. Dit vijftal heeft zijn zinnen gezet op maar één ding, de hoofdprijs. De gear is in orde, de attitude aan, vanaf nu is het opschakelen en gaan!

FINALE

vr 20 dec
Podium Azotod
(Meerndijk 126, De Meern)

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, bandcoaching, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick (zie video) won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een gezamenlijk project van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod.

Winnaars

  • 2018 Soulid Rocks
  • 2017 VALENTINO. (voorheen Stijn Grul)
  • 2016 Electric Memories
  • 2015 SOOS (voorheen Reload)
  • 2014 Between the Jars
  • 2013 Seven to Eleven
De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2018 (foto Dinger Knoop)

foto Dinger Knoop

 

Naar de agenda