05 mei

De Zandtovenaar *UITVERKOCHT*

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

De Zandtovenaar - foto door Hayo Deinum Zand komt tot leven in de adembenemende wereld van de Zandtovenaar, de wereld van zand, licht en magie. Hij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. En zo creëert de Zandtovenaar allerlei levensechte dieren of vormen.
De allerkleinsten kunnen raden wat er verschijnt. Voor de wat oudere kinderen is het zandschilderen een betoverend schouwspel. En voor volwassenen is het een rustgevend en mystiek scheppingsproces.

Gert van de Vijver
De Zandtovenaar is bekend van KRO Kindertijd. De Zandtovenaar is een magisch programma van de enige zandkunstenaar van Nederland: Gert van der Vijver. Een veelzijdig artiest, die studeerde aan The Conservatory of Ministering Arts. Hij toerde door Europa als zanger, acteur, danser en mimespeler en werkte mee aan musicals, concerten en festivals. Zijn landelijke doorbraak kwam in 2007 met de televisieserie De Zandtovenaar. Een programma dat hij samen maakte met NOS-verslaggever en regisseur Robert Schinkel. De 13-delige reeks wordt herhaaldelijk uitgezonden door de KRO en is ook uitgebracht op DVD. De Zandtovenaar heeft een universeel karakter. Zelfs in China kijken kinderen naar zijn kunsten.

De KinderTheaterWeek wordt georganiseerd door Cultuur19

Fotograaf: Hayo Deinum

Naar de agenda