21 augustus

Zingende Beelden: zes monologen

leeftijd: Volwassenen

Wood Chapel foto Albert Hennipman

Zingende Beelden is een unieke theaterbelevenis in het grootste stadspark dat Utrecht rijk is!

Zes bekende Utrechtse schrijvers lieten zich inspireren door de imposante beelden in het Máximapark en schreven voor elk beeld een theatermonoloog die je ter plekke gaat beleven.

Het Máximapark ligt in een omgeving die enerzijds rijk is aan geschiedenis en archeologische vondsten en anderzijds nog maar net is ontwikkeld en juist een geschiedenis ontbeert. In die omgeving vertellen de kunstwerken in het park hun eigen verhalen, als moderne totempalen. In kleine kring, gezeten aan de voet van een beeld, brengen we deze indianenverhalen tot leven en vormt het beeld het centrum van een kleine tijdelijke gemeenschap.

Vanaf de verzamelplaats bij het torenhoge beeld Observatorium vertrek je te voet naar o.a. de Put van Serton, Barricade, Anonieme Monumenten, Rituele Depositie en Wood Chapel (foto). Iedere locatie heeft zijn eigen sfeer: de Put van Serton is een verstilde plek naast een klein watertje, Barricade blokkeert op een brute wijze een doorgaande weg en Wood Chapel is een prachtig beschilderde tempel gemaakt van hout.

De intieme sfeer van de voorstellingen, het kunstwerk en de locatie vormen het uitgangspunt voor de zes uiteenlopende teksten. De voorstellingen worden begeleid door percussionisten uit alle windstreken.

Schrijvers: Ruben van Gogh, Don Duyns, Erik Snel, Paul Feld, Enne Koens, Daphne de Bruin.
spel o.a Paul van Soest, Eleni Achilleos. Regie: Daphne de Bruin.

Let op: minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en kinderen jonger dan 7 jaar.

www.zingendebeelden.nl

Naar de agenda