23 juni

Zingende Beelden

leeftijd: Kinderen

Op zaterdag 23 juni en zondag 23 september vinden de nieuwe edities van Zingende Beelden plaats in het Máximapark. Het thema van 23 juni is 'een andere wereld in geluid'.

Kinderen kunnen samen met hun ouders al spelenderwijs het park en haar beelden ontdekken. Al  fietsend of wandelend volgen de kinderen een educatieve workshoproute. Bij elk beeld is een leuke workshop van beeld, theater of muziek/klank.

Bij het Observatorium is de start, het einde en kun je ook alle informatie krijgen. Vanaf daar is er een route uitgestippeld langs de andere beelden in het park. Er zijn workshops van:

Maartje Mars met SPOORTOCHT – Een nieuwe wereld vastleggen: Maak je eigen Toekomstbel. Je gaat op zoek naar sporen van vroeger in de omgeving, naar restanten van een verloren gegane menselijke wereld. Welk verhaal hoort er bij jouw vondst? Schrijf jouw verhaal en maak een talisman, die geluk zal brengen in de toekomst. Samen met nog veel meer kinderen hang je je eigen 'Toekomstbel' in een groot web, een labyrint van draden. Hierin wordt het vastgelegd voor de toekomst.

Robert Deters met ‘Niet van deze Wereld’: Samen met de kinderen kijken we naar het kunstwerk van Rob Voerman. Waar lijkt het op?, wat zijn hun associaties? Is het wel een kunstwerk? en waarom heeft het geen titel? Het beeld wijst naar de hemel, is het toeval dat daarboven het sterrenbeeld ‘VOERMAN’ staat? Geluidskunstenaar Robert Deters heeft ontdekt dat dit niet zomaar een beeld in het park is, het is een zender die geluid opvangt en de ruimte inzendt. De kinderen krijgen de unieke kans om een geluid of klank te produceren wat we later via dit zelfde beeld weer de ruimte in zullen zenden. Wat voor klanken gaan ze maken en wat is hun idee hierachter?

Theatergroep Rocco Maaike Kres &Thomas van der Ham met De Verleden Tuin: Maak kennis met het oude mannetje Rocco. Hij houdt erg veel van spulletjes en wil niets weggooien. Aan al die spulletjes kleven herinneringen, maar hij is veel al vergeten. Help jij hem door een mooie herinnering bij een voorwerp te bedenken?

Jan Schellink met Het Gat van Serton: Heel lang geleden meer dan 70 jaar, zwommen hier kinderen uit de stad gewoon zoals we tegenwoordig ook doen de meisjes en de jongens door elkaar heen, maar de jongens en de meisjes mochten niet meer samen zwemmen van de pastoor. De jongens kregen de verhalen van de meisjes nooit te horen en andersom. Maar het water van Het Gat van Serton kreeg all verhalen wel te horen. Vandaag gaan we proberen die verhalen op te vissen vanaf de bodem van dit water.

Neelke Jacobs met Roezemoes: Bouw je eigen binnenwereld door middel van een tent/hut. Luister in deze tent naar het geroezemoes van de buitenwereld.

Saskia van Gelderen met De Wodo's van de Woudkapel: maak kennis met Wodo, de woudgeest en maak zelf je eigen Wodo.

Zingende Beelden is voor kinderen vanaf zes jaar en gratis toegankelijk. Het is een doorlopend programma en je kunt vrij rond lopen of fietsen.

Kijk hier voor meer informatie over Zingende Beelden.

Naar de agenda