25 augustus

Young City Festival

leeftijd: Jongeren

Nieuw Young City Festival biedt jongeren een eigen podium

KLUB19 en RAUM hebben de handen ineengeslagen voor een splinternieuw festival genaamd Young City Festival! Met muziek op twee stages, een hangout, silent disco, pizza's van Domino's Pizza, kampvuursessies en meer!

Het festival is georganiseerd door én voor jongeren uit Leidsche Rijn en omgeving.

Op het programma van deze eerste editie vind je optredens van Loeki en Giis, Collin Waters, Laura Sjin, Alec Todd en Marvin Bergh. Ook lokale bands, die furore maakten tijdens o.a. de Grote Prijs van Leidsche Rijn en de opening van het Leidsche Rijn Centrum ontbreken niet, zoals Electric Memories, Magik Trick, First Steps, Soulid Rocks, No Isshoes en Architect's Intent. Tussen de live acts door en in de speciale silent disco volop muziek van opkomende DJ's, als DJ Kinnaj, Daan en Robin Nap.

Laura Sjin
Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. Het liefst maakt Laura, want zo heet onze hoofdpersoon, persoonlijke liedjes die toch voor iedereen herkenbaar zijn. Grote onderwerpen verteld middels kleine formuleringen, die ervoor zorgen dat er onder de luisteraars een soort ‘waar maakte ik me eigenlijk zo druk om?’-gedachte heerst. Dat de liedjes vooral bedoeld zijn om haarzelf te kalmeren, is geheim.

Colin Waters
Colin Waters maakt flirty popmuziek waarbij meisjes kunnen wegzwijmelen en jongens de stoute schoenen aan willen trekken. Met John Mayer als leermeester, de “teenage dream” van Katy Perry en de edge van The Weeknd neemt hij je mee naar ‘High School Prom’. Met een gloednieuwe EP tourt hij momenteel door Nederland met de Popronde.
 
Marvin Bergh

“Nederlandse R&B met een vleugje hiphop/trap”, zo omschrijft de producer en singer songwriter Marvin Bergh zijn muziek. Snelle zinnen die op een mix lijken van zang en rap, zorgen voor een frisse sound die de industrie nog niet heeft.
Zijn muziek bevat invloeden van artiesten als Chris Brown, John Mayer en Drake. Toch weet Bergh zijn eigen
sound te creëren, met een stem die je uit duizenden herkent. Op het moment produceert/schrijft hij muziek voor andere artiesten, en maakt hij zich klaar voor de release van zijn eerste single ‘Nooit Op Feestjes’.

Naast alle muziek is er ook vanalles te beleven voor de andere zintuigen. Dansgroep Neva komt een show weggeven en er is theater van muziektheatercollectie de Trans//missie (mogelijk gemaakt door het Cafe Theater Festival). Domino's Pizza komt tot slot je maag trakteren.

Over KLUB19
KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat, DOENJA Dienstverlening en Azotod. Door het jaar heen organiseren lokale jongeren, die een idee hebben voor cultuur in de wijk, activiteiten voor leeftijdsgenoten (12- 19 jaar). Ze worden hierbij professioneel begeleid. Jaarlijks terugkerende succesvolle activiteiten zijn de Grote Prijs van Leidsche Rijn en KLUBnight.

Het festival vindt plaats bij RAUM (Berlijnplein, Utrecht). Toegang is gratis. Meer info op instagram @KLUB19 en www.klub19.nl.

Naar de agenda