08 mei

Verrukkelijke Vuilnismannen

leeftijd: Kinderen | Jongeren

Verrukkelijke Vuilnismannen Twee ras-echte Utrechtse circusartiesten – Ko en Lou – laten zich inspireren door de mannen van de straat: Vuilnismannen. De tegenstelling tussen de twee figuren maakt de voorstelling tot een komisch milieuspektakel. Ze presenteren u een cascade met vervaarlijke salto’s, de sterke man op man AcroKlikotruc, en hun vuilnismannensouplesse, dit alles onder het motto van de vuilnisman die alles kan.

Ze jongleren met vuilniszakken en “petflessen”, blikken, glas en rotte vis om het kaf van het koren te scheiden. Ze maken met en van het publiek een menselijke piramide, samen bouwen en veilig stapelen! Tot Ko het niet meer ziet zitten en de beproeving moet doorstaan. Gooit hij het bijltje er bij neer of verrijst hij als de Nieuwe Vuilnisman uit de Kliko die doorboord is door een ontelbaar aantal bezems?

Ko en Lou brengen in deze voorstelling een Ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel! Aan mannen die net zo belangrijk zijn als de dokter, de psychiater of de motorcoureur!

Alles onder het motto: Wees trots op de plek waar je woont en maak er iets moois van…. Ere wie ere toekomt!

Zo geeft dit circusvariétéduo aan afval een geheel nieuwe betekenis.

Meatball & Van de Camp
Janpier Knaapen en Piet van de Camp (Meatball en van de Camp) hebben hun theaterwortels in het circus en de clownerie. De belevingswereld van jong publiek is hun uitgangspunt. Een kind kan ook 60 zijn!
Het circus, de clownerie en acrobatiek zijn altijd aanwezig in hun theaterproducties. Ook in klassieke toneelstukken gaan de brandende fakkels de lucht in.

De KinderTheaterWeek wordt georganiseerd door Cultuur19.

Naar de agenda