08 mei

Tutu (6+)

leeftijd: Kinderen

Tutu is de nieuwste voorstelling van een bijzonder gezelschap. Lichtbende neemt je in deze toverlantaarnvoorstelling mee naar bijna honderd jaar terug: het Interbellum, oftewel de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Tutu is vooral een feest voor de ogen en de oren. Met haar rode schoentjes danst een jong meisje door allerlei stijlen uit die periode. Vanaf haar eerste danspasjes volg je de vrolijke maar ook droevige momenten van haar leven in een tijd van grote veranderingen. Van tango tot tapdans, van variété tot ballroom, van klassiek tot Bauhaus-ballet. De dans, die toen beïnvloed werd door persoonlijke vrijheidsdrang, mechanisatie en andere culturen, weerspiegelt haar leven.

Lichtbende sleept je mee in een wonderlijk en ritmisch dansverhaal, door de toverlantaarns geprojecteerd op een gigantisch doek. De projectiebeelden zijn met een ontwapenende ontdekkingslust gemaakt van alledaagse voorwerpen en materialen die handmatig en mechanisch worden gemanipuleerd. De spelers, twee voor de projecties en twee voor de muziek, staan met hun indrukwekkende rij projectoren, toverlantaarns en instrumenten vóór het scherm, zodat je alles wat ze doen kunt horen én zien. Niet te missen!

TUTU is een familievoorstelling zonder gesproken woord voor iedereen van 6 tot 106. Na de voorstelling volgt een korte demonstratie van de toverlantaarn.

Naar de agenda