06 september

Start nieuwe seizoen Jeugdorkest Leidsche Rijn

leeftijd: Kinderen

foto Frank Peek

Begin 2018 opgericht en nu al niet meer weg te denken uit de cultuur in Leidsche Rijn: de Kinderconcerten op derde kerstdag, de Dag van Natuur en Cultuur, het CampusFestival en het Leidsche Rijn Festival: het Jeugdorkest Leidsche Rijn is erbij en laat zien hoe leuk het is om samen muziek te maken!

Start repetities nieuwe seizoen

donderdag 6 september
16.15 uur tot 17.15 uur

Spelers gezocht (8-12 jaar)

Speel je een strijkinstrument, zoals viool of cello, ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil je heel snel nóg beter worden op je instrument: kom bij het Jeugdorkest Leidsche Rijn.

Samen muziek maken is heel leerzaam, het ontwikkelt veel gebieden in je brein tegelijkertijd: je moet goed naar de andere spelers luisteren, op de dirigent letten, allemaal tegelijk opstreek en afstreek spelen en de maat houden. Je leert veel meer en sneller dan het in je eentje oefenen thuis. Je moet natuurlijk wel thuis de orkestpartijen oefenen! Is het te moeilijk of te makkelijk? Je krijgt een beter passende partij.

We repeteren op donderdagmiddag van 16.15 uur tot 17.15 uur in de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Michiel van Vliet is de dirigent. Hij is ook dirigent van het Orkest van Utrecht. Het Jeugdorkest Leidsche Rijn speelt geregeld met het Orkest van Utrecht en dan hebben we samen een sound waar je nog dagenlang kippenvel hebt!

Deelname

Eerste proefles is altijd gratis.
Heel seizoen (1e kind): 180 euro
Heel seizoen (2e, 3e etc kind binnen één gezin): 160 euro per kind.

Meer info?

Ineke Brouwer, Cultuur 19, 030 670 3122
Theo Klarenbeek, Orkest van Utrecht, 06 1429 7006

Naar de agenda