24 januari

Start cursus Kunst- & Vliegwerk

leeftijd: Kinderen

Een vliegende start met de Kunst- & Vliegwerkcursus!

Op vrijdag 24 januari 2014 start kunstenaar Anton Klein met de cursus “Kunst- & Vliegwerk" in de hortus van Brede School Het Zand. De cursus “Grote Dingen Maken” was zo'n groot succes dat er meteen met een nieuwe cursus gestart wordt.

In deze cursus wordt er gebouwd aan “vliegmachines”. We laten ons inspireren door uitvindingen die nooit van de grond zijn gekomen. Leonardo da Vinci, Francesco Lana de Terzi, Thomas Walker, Joost Conijn en de gebroeders Wright (die het wel gelukt is om te vliegen) gingen ons voor.
Het bedenken en bouwen van het object moet zoveel voldoening geven dat opstijgen overbodig is; tenzij we er in slagen om een revolutionair ontwerp te maken dat ons naar grote hoogten brengt!

Onder begeleiding van kunstenaar Anton Klein beginnen we met schaalmodellen en gaan groter en groter werken. Een cursus waarbij ruimtelijk inzicht, experiment, materiaalkennis en constructie een grote rol spelen. Wie weet kunnen we hulpmiddelen bedenken waardoor de bouwwerken toch even van de grond komen…

Naar de agenda