04 november

Schrijfcursus en schrijfwedstrijd Warme Woorden

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

Warme Woorden

‘Koeien vormen onze voornaamste inspiratiebron.’ (Bron: achterkant van een pak melk)

Eén zin uit uw dagelijkse omgeving, Leidsche Rijn: dat is het uitgangspunt van schrijfwedstrijd Warme Woorden, die alle vrijetijdsschrijvers en -dichters vanaf 16 jaar in Leidsche Rijn en omgeving oproept een zelfgeschreven verhaal of gedicht in te zenden. Elke zin uit uw dagelijks leven kan tot inspiratie dienen voor een modern sonnet of een heldenepos. Spits daarom uw oren en neem een opschrijfboekje mee de straat op, want er valt ook nog iets te winnen!

Schrijfcursus

Deelnemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen zich opgeven voor de cursus, gegeven door een docent Literair van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Spelenderwijs maakt u kennis met de basisvaardigheden van schrijven. Door middel van korte, speelse oefeningen komt iedere les een ander onderwerp en een nieuwe vorm aan bod. Zo leert u bijvoorbeeld een geur omschrijven, een dialoog schrijven, en een ritme gebruiken in een gedicht. Verschillende manieren om tot tekst te komen worden uitgeprobeerd en u oefent met verschillende schrijftechnieken: vorm, expositie, plot, monologen en dialogen schrijven.

Schrijfwedstrijd en Literaire Proeverij

Op zondagmiddag 25 januari worden in Restaurant De Hoge Weide tijdens de ‘Literaire Proeverij’ de winnaars van Warme Woorden bekend gemaakt. De winnaars worden uitgebreid in het zonnetje gezet, ontvangen een leuke prijs en hun inzendingen worden afgedrukt in Weekkrant De Brug. Inzendingen moeten binnen zijn vóór 10 januari 2009 op info@cultuur19.nl o.v.v. “Warme Woorden”. Een deskundige jury met oa. Gina van den Berg van het Poeziecircus en juryvoorzitter Hans van Soelen, directeur van Bibliotheek Utrecht, zal de inzendingen beoordelen. Vergeet bij de inzending niet uw contactgegevens te vermelden en de herkomst van uw beginzin.

Restaurant De Hoge Weide is onderdeel van ‘t Groene Sticht. Op hun website vindt u een routebeschrijving naar het restaurant.

Warme Woorden is een gezamenlijk project van Cultuur19, Bibliotheek Utrecht, Utrechts Centrum voor de Kunsten en Stichting De Wilg. Met dank aan Gemeente Utrecht.

Naar de agenda