25 mei

Ruimtevaart

leeftijd: Kinderen

Ruimtevaart

Woensdag 25 mei 2011 vindt de Dag van Natuur en Cultuur plaats in Brede School het Zand. Het thema van dit jaar is ruimtevaart.

Tussen 12.30 uur en 15.00 uur is er een speciaal kinderprogramma, helemaal in het teken van raketten, sterren, ruimtewezens en alles wat spannend is aan de ruimtevaart. Het futuristische gebouw van de brede school, dat erg veel weg heeft van een ruimteschip, bestaat dit jaar vijf jaar en daarom krijgt de jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur een extra feestelijk tintje.

Kinderen kunnen meereizen met een raket en een ontmoeting hebben met een echt buitenaards wezen. Ze kunnen luisteren naar het verhaal van De Maanwachter, luisteren naar geluiden uit de ruimte of een lesje sterren kijken krijgen in het planetarium. In de kas tegenover het gebouw worden allerlei spannende proefjes gedaan en is een wel heel bijzondere groene raket te bezichtigen.

Jonge klussertjes kunnen zich storten op het bouwen van een *spacemobiel *en ruimtevaarders-in-de-dop mogen op de foto met een astronaut.

Wie sterretjes ziet van al die activiteiten, kan lekker picknicken op het gras rondom de Brede School. De bar is open voor drinken, pannenkoeken en ijs.

De Dag van Natuur en Cultuur is gratis toegankelijk en wordt ieder jaar georganiseerd door de gebouwbewoners van Brede School Het Zand:
Gemeente Utrecht (Natuur en Milieucommunicatie), Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en het Peutercentrum. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van wijkbureau Leidsche Rijn.

Naar de agenda