07 maart

Rivier diep berg hoog (laatste dag)

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Rivier diep berg hoog - Cowboy bij Nacht

Theatergroep Cowboy bij Nacht presenteert:

Romantiek in de Brandweerkazerne Leidsche Rijn
21 feb – 7 mrt

Warmte, romantiek, liefde en de brandweer Leidsche Rijn komen samen in een filmproject van de Utrechtse theatergroep Cowboy bij Nacht. De film Rivier diep berg hoog wordt in de donkere dagen van februari vanaf zonsondergang tot zonsopgang doorlopend vertoond aan fietsers, wandelaars, skaters en andere voorbijgangers. De vertoning vindt plaats van zaterdag 21 februari tot zondag 7 maart op een van de ramen van de brandweerkazerne Leidsche Rijn op de Belcampostraat nummer 10.

De fotofilm Rivier diep berg hoog is een romantische komedie over een blind date in een hotellounge. Een man (Guido Pollemans) en een vrouw (Janna Fassaert) hebben elkaar op een datingsite ontmoet. De man heeft, opportunistisch als hij is, alvast een hotelkamer geboekt. Maar verder dan de lounge komt het niet.

Stomme film als theatraal experiment
Cowboy bij Nacht maakt in Rivier diep berg hoog gebruik van technieken uit de stomme films. Ondertiteling was in het begin van de twintigste eeuw nog niet mogelijk. Om het gemis van geluid op te vangen, maakte men gebruik van schermvullende tussentitels die de beelden verduidelijkten of de gevoerde dialoog weergaven. Dit maakt de film tevens geschikt voor de publieke ruimte.
Cowboy bij Nacht vertelt op een steeds vernieuwende manier theatrale verhalen en met Rivier diep berg hoog treedt Cowboy bij Nacht in de voetsporen van de Franse cineast Chris Marker en de Nederlandse filmmaakster Esther Rots, die eerder films opbouwden uit foto’s.

Cowboy bij Nacht
Cowboy bij Nacht is een jonge Utrechtse theatergroep, opgericht door theatermaker Alexander de Vree en dramaschrijver Robert van Dijk. Afgelopen zomer verraste Cowboy bij Nacht met de locatievoorstelling Ruis ik slecht verstaan. In 2007 werd de voorstelling Maandag of dinsdag door het Ostadetheater beloond met de Almost Famous Award. Het project Rivier diep berg hoog kwam tot stand met medewerking van Gemeente Utrecht, Brandweer Utrecht Leidsche Rijn, Stichting Lazy Marie en Strand-NL.

Naar de agenda