07 mei

Ridders en een kippenbot

leeftijd: Kinderen | Jongeren

Ridders en een kippenbot Een gevecht om niets, naar een verhaal van Wim Hofman.

Nilôs, de narrige nar van Ridder Bolderkar vertelt over lang vervlogen tijden. Het land Oegroep wordt in tweeën gedeeld door een woeste rivier. Aan de ene zijde van de rivier woont Ridder Bolderkar en aan de andere zijde Ridder Wiezerik. Beiden zouden niets liever willen dan elkaars land veroveren en koning worden van Oegroep. Vechten is onmogelijk want een reusachtige 3-koppige draak verspert de weg. Pepijn, de trouwe dienaar van Ridder Bolderkar, stelt voor om vrede te sluiten. Bolderkar vindt dat een goed idee. Maar Nilôs wil vechten. Hij beraamt in het geheim een plan. Zijn plan lijkt te lukken. Wie wordt koning van Oegroep?

Tekst en Spel: Niels Brandaan Cotterink
Regie: Feico Sobel
Techniek: Elisabeth Kaldeway
Foto: Studio Duel
Geproduceerd door: Brandaan Producties

Niels Brandaan Cotterink is een eigenzinnig en veelzijdig podiumkunstenaar, gespecialiseerd in het combineren van verschillende disciplines. Hij gebruikt vertellen, acteren, zingen, bewegen en het manipuleren van objecten op inventieve wijze naast en door elkaar. Met zijn buitengewoon inbeeldingsvermogen weet hij de verbeeldingskracht van kinderen optimaal te prikkelen. Zijn voorstellingen zijn muzikaal en poëtisch van aard en worden gekenmerkt door de kunst van het weglaten.

Niels studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde ondermeer bij Huis aan de Amstel, Theater Malpertuis, Publiekstheater Gent en locatietheatergroep Drang. In 1994 richtte hij Brandaan Producties op. Onder dat label maakt Niels al ruim vijftien jaar multidisciplinaire verteltheatervoorstellingen. Met de familievoorstellingen De Gebroeders Leeuwenhart, Jonathan de Zeemeeuw en Ridders en een Kippenbot genereerde hij veel bekendheid in Nederland en België. Niels speelt zijn voorstellingen in theaters, op scholen en festivals.

Onlangs werd hij uitgeroepen tot de beste theatrale verteller van Nederland.

De KinderTheaterWeek wordt georganiseerd door Cultuur19.

Naar de agenda