13 april

Podium Takeover: Nieuwe Helden

leeftijd: Jongeren

Een ode aan de Nieuwe Helden

Over Buschauffeur Bronco wordt eigenlijk vooral geklaagd. Hij zou altijd te laat zijn en begroet lang niet altijd de passagiers. Zijn bus is onderweg naar de Heldenbuurt, waar de straten namen hebben als de Jan Pieterszoon Coen- of Michiel de Ruyterweg, je kent ze wel. In de show Podium Takeover: Nieuwe Helden brengen jonge makers juist een ode aan Bronco en al die andere stille krachten die de samenleving op de achtergrond draaiende houden. Want wat zou de wereld zonder ze zijn?

Haal nu je kaarten via www.podiumhogewoerd.nl!

Podium Takeover: Nieuwe Helden

zaterdag 13 april – 20:00 uur

Podium Hoge Woerd

Kaarten (volwassenen) €5

Kaarten (<18) €1

Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over

Op zaterdag 13 april vindt de Takeover van Podium Hoge Woerd plaats. De show Podium Takeover: Nieuwe Helden is wat je krijgt als je jongeren vraagt om zich met hun creatieve talent te laten inspireren door hun helden.

Pak je Podium & Join the Takeover!

In Podium Takeover krijgen creatieve jongeren de sleutels van Podium Hoge Woerd gaan acht weken lang met hun talent aan de slag. Verdeeld in 5 verschillende disciplines (rap/muziek, dj, (break)dance, arts en techniek) werken ze onder professionele begeleiding van een coach uit het vakgebied toe naar een vette show in het theater. De jongeren bepalen wie zij als rolmodel zien, op wie zij de schijnwerpers richten. Onder regie van theatermaker Reno van Rijsewijk wordt er gebouwd aan een Nieuw Heldenverhaal.

Podium Takeover is een project van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, i.s.m. Podium Hoge Woerd, mede mogelijk gemaakt door De Participatie Federatie.

Credits

Regie: Reno van Rijsewijk

Cultuur19
Dans: Dilano, Noa, Veerle (junior coaches Kenza en Loraine, coach Jorg Vonk)
Illustratie: Clara, Daantje en Blixa (junior coach Sanae, coaches Cliff van Thillo en Bob Mollema)
DJ: Alexander, Hesse, Pijke, Bink, Thijmen, Timme, Finn en Sil (Coaches Daphne Agyepong en Damian Tjong A Hung)
Rap/muziek: Abel, Annemoon, Mattis, Ruben, Koen, Koen, Koen, Charlotte, Hannah en Sophie (coaches Royal en Delladix)
Techniek: Maico, Mihnea, Thorsten, Valentijn, Abel, Okke, Iris, Kasper, Olav en Xavier (junior coach Luka, coaches Gijs Oomkes, Michiel Heuveling en David van Putten)

Drum Works NL
Alexander, Bor, Camiel, Daantje, Esmeralda, Lotte, Mereecha, Mike, Okke, Olivier, Rosy, Thoma (coaches Ella Virr en Chiel Busscher)

De Wilg
De jongeren van Club Wat Nou (coach Vivian Schilder)

Productie Cultuur19
Boris van Lieshout en Jorg van Maaren

Projectbegeleiding Podium Hoge Woerd
Jaap van der Woude

Podium Takeover 2023: Hallo, wie is daar? – foto Herman Kemperman

Naar de agenda