29 december

Orkest van Utrecht: de Sneeuwman

leeftijd: Kinderen

orkest

GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR

Cultuur19 presenteert:

Het Orkest van Utrecht brengt De Sneeuwman tot leven. Maar liefst 35 muzikanten spelen live muziek bij de animatiefilm De Sneeuwman, gebaseerd op het prentenboek van Raymond Briggs.

Het FilmFeest – Orkest van Utrecht: de Sneeuwman

Woensdag 29 december Orkest van Utrecht: de Sneeuwman

De Sneeuwman vertelt het magische verhaal van de kleine James en een sneeuwman. James wordt wakker en ziet dat het gesneeuwd heeft. Hij maakt een sneeuwpop en wanneer hij de volgende nacht wil kijken hoe het met zijn sneeuwpop gaat, ziet hij dat deze tot leven is gekomen. Die ontdekking is het begin van een mooie vriendschap en een nacht vol fantastische avonturen.
De wonderbaarlijke luchtreis, waarin James samen met de sneeuwman naar de Noordpool vliegt, is een sopraansolo die gezongen wordt door Justin Raymakers (9 jaar oud!).

Maak kennis met het orkest, de verschillende instrumenten en
wie weet mag je het orkest wel dirigeren…

Het concert opent met een klein fragment van de filmmuziek ter introductie. Vervolgens laat het orkest de kinderen kort (circa 7 minuten) kennismaken met een indrukwekkend orkestwerk met vioolsolo: het vioolconcert van Bruch, waarvan het orkest het derde deel speelt samen met de vioolsoliste Josine Jansen.

Naar de agenda