17 oktober

Opening Droomdoos

leeftijd: Kinderen

Kindervrijstaat opent met Droomdoos

Op zaterdag 17 oktober zal om 15.00 uur de opening plaatsvinden van de kinderexpositie
Droomdoos in het Gebouw aan de Hoge Weide. Deze expositie zal tot en met 8 november te zien zijn en draagt als ondertitel tussen slaapwandelen en dagdromen. Voor dit project is de Utrechtse kunstenaar Frans Hofmeester uitgenodigd om een droom installatie te ontwikkelen in de slaapkamers op de bovenverdieping van het Gebouw. Een wereld om doorheen te slaapwandelen, liggend in weg te zakken of te verdwalen.

Vanaf oktober 2009 zal de Kindervrijstaat zijn stempel drukken op het Gebouw en het omliggende Gebied op de rand van Leidsche Rijn, net over de Gele Brug. Uitgangspunt is het creëren van een plek waar kunst de boventoon voert in een wisselwerking tussen Kinderen
tussen de 6 en 12 jaar en Kunstenaars. Kunst die de wereld net op een andere manier toont, kunst waar je jeuk van krijgt of die je de adem beneemt. Maar in ieder geval kunst die je uitdaagt! Een plek waar kunst niet alleen het domein is van de kunstenaar maar waar je zelf
kunt scheppen. In het atelier worden workshops en activiteiten aangeboden die aansluiten bij het werk van de kunstenaar.

In de weekenden en op de woensdagmiddagen zijn wij open tussen 12 en 17 uur
voor iedereen die zich wil verkunstelen. Kinderen met hun ouders/begeleiders zijn van harte welkom binnen de grenzen van dit onbekommerde land. Een wakkere blik, een avontuurlijke geest en een ziel die wil reizen is alles wat je nodig hebt!

Voor 2 euro per persoon kun je de expositie bezoeken en een workshop volgen in het
atelier.
Meer informatie vind je op onze website www.kindervrijstaat.nl

In de maanden december en januari wordt het Gebouw getransformeerd tot Koelbox en staat ijs centraal in de Kindervrijstaat, de coolste plek op aarde!

Naar de agenda