22 oktober

Meneer Monster – De Gruffalo

leeftijd: Kinderen


Fotografie: Esther de Boer

De Gruffalo is een productie van Stichting Twee-ater, een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Na drie succesvolle seizoenen met maar liefst 350 gespeelde voorstellingen, hebben de vaste spelers van POEP!, Olaf van de Ven, Christiaan Bloem en Chris Koopman, besloten dat het tijd werd voor iets nieuws: De Gruffalo.

In de theatervoorstelling De Gruffalo wordt een kleine muis uitgenodigd om te komen eten, eerst door een vos, dan door een uil en vervolgens door een slang… Maar die zien hem zelf als een lekker hapje. De muis verzint een list, hij gaat namelijk al bij de Gruffalo eten. De Gruffalo?

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn kop. Wie kent hem niet? De gruffalo!

De dieren schrikken zich een hoedje en druipen af. Maar dan komt de muis een echte Gruffalo tegen die er precies zo uit ziet als de muis heeft verzonnen! En de Gruffalo heeft helaas ook trek in een hartig hapje muis!

Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote giezel? De fysieke slapstick speelstijl uit Poep! verhuist mee naar De Gruffalo, maar ook het herkenbare toneelbeeld met de bijzondere publieksopstelling: de toeschouwers zitten heel dicht op het speelvlak. Wie niet groot en sterk is, moet slim zijn. Dat leren de kinderen van deze kleinschalige voorstelling.

Naar de agenda