09 januari

Laatste dag inschrijven schrijfwedstrijd Warme Woorden

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

Warme Woorden
Schrijfwedstrijd Warme Woorden

‘Koeien vormen onze voornaamste inspiratiebron’, staat er achter op het pak melk. ‘En nu is het afgelopen!’ schreeuwt de buurvrouw altijd.

Eén zin uit uw dagelijkse omgeving: dat is het uitgangspunt van schrijfwedstrijd Warme Woorden, die zich richt op alle vrijetijdsschrijvers en -dichters vanaf 16 jaar in Leidsche Rijn en omgeving en hen oproept een zelfgeschreven verhaal of gedicht in te zenden.

Elke zin uit uw dagelijks leven kan tot inspiratie dienen voor een modern sonnet of een heldenepos. Spits daarom uw oren en neem een opschrijfboekje mee de straat op, want er valt ook nog iets te winnen!
Op zondagmiddag 25 januari vanaf 14.00 uur worden in Restaurant De Hoge Weide tijdens de ‘Literaire Proeverij’ de winnaars van Warme Woorden bekend gemaakt. De winnaars worden uitgebreid in het zonnetje gezet, ontvangen een leuke prijs en hun inzendingen worden afgedrukt in Weekkrant De Brug. Inzendingen mogen maximaal 1500 woorden lang zijn en moeten binnen zijn vóór 10 januari 2009 op info@cultuur19.nl o.v.v. “Warme Woorden”. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Hans van Soelen, directeur van Bibliotheek Utrecht, zal de inzendingen beoordelen. Vergeet bij de inzending niet uw contactgegevens te vermelden en de herkomst van uw beginzin.

Warme Woorden is een gezamenlijk project van Cultuur19, Bibliotheek Utrecht, Utrechts Centrum voor de Kunsten en Stichting De Wilg. Met dank aan Gemeente Utrecht.

Naar de agenda