21 maart

Kunst- en Interieurmarkt

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

Kunst- en Interieurmarkt

Kunst- en Interieurmarkt, beeldende kunst uit eigen wijk!

Cultuur19 organiseert dit jaar voor de 6e keer de Kunst- en Interieurmarkt!

Bezoekers kunnen kennismaken met kunst van niveau uit eigen omgeving en zich laten verrassen door het brede aanbod en de verschillende werkwijzen. Want of je nu houdt van keramiek, schilderijen of sieraden, de markt heeft voor ieder wat wils! De markt geeft een zo breed en overzichtelijk mogelijk beeld van wat er in de wijk aan kunstzinnige activiteiten leeft.

Naast kennismaken met kunst uit de wijk, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om werken aan te schaffen. Wat de Kunst- en Interieurmarkt zo bijzonder maakt is dat men zich rechtstreeks tot de kunstenaar kan wenden en zo meer te weten komt over de achtergrond en het verhaal achter de werken.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nieuw dit jaar is de samenwerking met de studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De jonge talenten presenteren hun werken aan het publiek. De modestudenten van de HKU laten hun ontwerpen showen op de catwalk.

Gratis workshops

Workshop Moodboard maken ZIEN Interieur
14.00 – 15.00 uur

Nieuwe ideeën opdoen voor uw interieur? In deze workshop zullen we aandacht besteden aan interieur, kleur, sfeer en smaken. Het belangrijkste doel van de workshop is echter de persoonlijke smaak in uw interieur.
Samen met een professionele interieurstylist van ZIEN Interieur maakt u met behulp van beelden uit tijdschriften, kleurstalen en stofstalen een moodboard. Vervolgens kunt u thuis aan de slag met behulp van uw moodboard als leidraad.
www.komzien.nl

Workshop Speksteenbewerking Lonneke Spronck
15.30 – 16.30uur

Lonneke Spronck maakt beelden van albast, speksteen en klei. Ze verzorgt kinderfeesten en geeft workshops en cursussen beeldhouwen en mozaïek voor volwassenen. Tijdens de workshop bewerken we de vorm van een kleine steen tot een hanger of amulet.
www.atelier-inbeeld.nl

Kinderkunsthoek

Voor de jongere bezoekers is er als vanouds de Kinderkunsthoek, die dit jaar in het teken staat van modeontwerp. Speciale afsluiting van de dag is de Kinderfluormodeshow, waarbij de jonge creatievelingen hun zelfbeschilderde kleding laten zien.

Naar de agenda