15 maart

Kunst- en Interieurmarkt 2009

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Kunst- en Interieurmarkt

Volop beeldende kunst uit eigen wijk!

Op zondag 15 maart vindt een nieuwe editie van de Kunst- en Interieurmarkt plaats in de Paper Dome. Van 13.00u tot 17.00u kan het publiek werken bekijken van (amateur)kunstenaars uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Bezoekers kunnen kennismaken met kunst van niveau uit eigen omgeving en zich laten verrassen door het brede aanbod en de verschillende werkwijzen. Want of je nu houdt van keramiek, schilderijen of sieraden, de markt heeft voor ieder wat wils! De markt geeft een zo breed en overzichtelijk mogelijk beeld van wat er in de wijk aan kunstzinnige activiteiten leeft.

Naast kennismaken met kunst uit de wijk, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om werken aan te schaffen. Wat de Kunst- en Interieurmarkt zo bijzonder maakt is dat men zich rechtstreeks tot de kunstenaar kan wenden en zo meer te weten komt over de achtergrond en het verhaal achter de werken.

*NIEUW* Veiling

Ter ere van het lustrum hebben 27 beeldend kunstenaars uit Leidsche Rijn en omgeving een eigen werk ter veiling aangeboden. Als vanouds is het aanbod weer zeer veelzijdig: van sieraden en beeldhouwwerk tot digitale kunst en aquarellen: de Kunst- en Interieurmarkt heeft voor iedere smaak wat wils. U kunt de veilingstukken van te voren bekijken in de Veilingcatalogus. Wilt u een exemplaar van de catalogus ontvangen, belt u dan vanaf 9 maart met het kantoor van Cultuur19 op 030-670 3122 of download hem hier.

Cultuur19 organiseert dit jaar voor de 5e keer de Kunst- en Interieurmarkt!

In de afgelopen jaren trok de Kunst- en Interieurmarkt vele geïnteresseerden naar de Paper Dome. Naast de tentoonstelling kan het publiek deelnemen aan diverse workshops op het gebied van beeldende kunst of interieurinrichting en is er weer een knutselhoek voor kinderen. Mathilde ter Heijne, beeldend kunstenares, verzorgt een rondleiding langs haar expositie in Het Gebouw.

De Kunst- en Interieurmarkt is een initiatief van Cultuur19 en bedoeld om de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern kennis te laten maken met kunst uit hun eigen buurt.

Programma

13.00 – 13.15 uur
Officiële Opening Kunst- en Interieurmarkt Leidsche Rijn 2009

13.00 – 17.00 uur
Kunstmarkt met lokale kunstenaars
Schilderijen, sieraden, smeedwerk, houtbewerking, remake van bestaande meubelen, toegepaste kunst, teveel om op te noemen. Een zeer gevarieerd aanbod van kunstenaars uit de omgeving van Leidsche Rijn –Utrecht.

Kinderkunsthoek
Kinderen die geïnspireerd door alle kunst om zich heen, zelf aan de slag willen, kunnen zich uitleven in de Kinderkunsthoek met afwisselende creatieve activiteiten.

15.30-16.00 uur
Kunstveiling
Tijdens de markt maakt u kennis met de kunstenaars en hun werk. Elke kunstenaar zal een bijzonder werkstuk aanbieden in de speciale kunstveiling. Er kan geboden worden! Bekijk vooraf de veilingcatalogus voor het veilingaanbod.

Workshops

13.30 – 14.15 uur
Workshop “Gutsen in kersenhout”
Gutsen in een echte boomschijf onder begeleiding van houtkunstenaar Jules Ennekin.

14.30 – 15.15 uur
Workshop “Zwevende kralen”
Verbaas jezelf, maak je eigen sieraad van zwevende kralen bij Juwelin! Verzorgd door Linda Tonkes

16.00 – 16.45 uur
Workshop “Een vrolijke broche”
Bij de workshop van Annemiek en dochters kan een vrolijke broche gemaakt worden van vilt en linten voor op je mooiste trui of je leukste tas. Annemiek neemt ook mozaïekpakketjes mee, leuk om thuis mee aan de slag te gaan.

Naar de agenda