08 oktober

Kinderboekenmarkt met Trommelvuur!

leeftijd: Kinderen | Volwassenen

 

Gezellige kinderboekenmarkt met optreden van Trommelvuur

Tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op Brede School Het Zand maken we er deze keer een feestelijke middag van! Feest is tenslotte het thema van de jaarlijkse Kinderboekenweek waar wij ieder jaar met Brede School Het Zand bij aansluiten.

Dit jaar worden er op woensdag 8 oktober tussen 12.30 en 14.00 uur tweedehandsboeken verkocht voor een kleine prijs en zijn er allerlei creatieve en sportieve activiteiten waaraan meegedaan kan worden. De bar is open voor koffie/thee/limonade en feestelijke versnaperingen

 

Om 13.30 en 15.00 uur is de muzikale theatrale voorstelling Trommelvuur! (Oorkaan) (55 minuten, vanaf 6 jaar) te bezoeken

Trommelvuur
muziekvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar (Twitching Eye Trio)

Hoe klinkt een deur? Drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog véél meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen, beuken en bezemen. Wie is de snelste, de slimste? Wie durft het langst stil te zijn? Ritmes vliegen je om de oren en bekkens tollen rond. Deuren maken muziek en stokken zingen. Een concert waar je ogen en oren tekort komt!

In Trommelvuur is het decor niet alleen leuk om te zien, maar ook om naar te luisteren. Het idee achter Trommelvuur is dat elk geluid muziek en ritme kan zijn, van het kloppen van je hart tot het slaan met deuren.

de werkgroep kinderboekenmarkt (ouders/leerkrachten basisscholen Arcade en OBS, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, C19) van Brede School Het Zand. Ouders zijn hierin de spil. Zeven jaar geleden is het opgezet door een aantal actieve ouders. Er wordt betaald met strips van 0,50 cent die deze middag op locatie te verkrijgen zijn. Opbrengsten komen ten goede aan de schoolbibliotheken.

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de Gemeente Utrecht.

Info:h.bruinsma@cultuur19.nl
www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand

Naar de agenda