03 oktober

Kinderboekenmarkt

leeftijd: Kinderen

Kinderboekenmarkt Brede School Het Zand in het teken van ‘Vriendschap’!

Jaarlijks wordt door ouders en medewerkers de Kinderboekenmarkt in Brede School Het Zand georganiseerd. Dit jaar is de markt op woensdag 3 oktober 2018. Het programma vol activiteiten en leesplezier sluit aan bij het thema ‘Vriendschap – Kom erbij!’ van de landelijke kinderboekenweek 2018.

Tussen 12.30 en 14.00 uur zijn jonge lezers en hun ouders van harte welkom om te snuffelen op de tweedehands kinderboekenmarkt. Van Borre tot De Grijze Jager en van Roald Dahl tot Tosca Menten: er is voor elke boekenliefhebber wat wils. De tweedehandskinderboeken zijn al te koop vanaf 0,50€. De opbrengst is bestemd voor de aankoop van nieuwe boeken voor de schoolbibliotheken.

Maar er is meer te doen!

Laat je voorlezen, doe mee met de poëzieworkshop van Marije Uijtdehaage of maak een vriendenarmbandje. Bij Kleurexplosie van Joyce Stienstra, van de boeken over Floortje, kun je naar hartenlust kleuren en verven. Naast de boekpresentaties is vloggen met Floortje ook weer mogelijk.

Type een brief aan een vriend op een oude typemachine of maak een eigen vriendschapsboekje.

Heb je genoeg vrienden gemaakt? Trakteer ze dan op iets lekkers. Je kunt koffie, thee, limonade, chips, broodjes worst en popcorn bestellen. Appels schillen doe je bij de appelbar.

Er kan betaald worden met strippenkaarten. De activiteiten kosten 0,50 cent (1 strip) en de tweedehandsboeken zijn vanaf 0,50 cent (1 strip) te verkrijgen. Deze zijn op de middag zelf te koop.

Iedereen is van harte welkom!

De kinderboekenmarkt op Brede School Het Zand wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Cultuur19, Saartje Kinderopvang, DOENJA Dienstverlening en Kleurexplosie Joyce Roskamp. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Meer informatie over de brede school, haar activiteiten en over de invulling van het programma is te vinden op www.bredeschoolhetzand.nl

Naar de agenda