14 oktober

Kinderboekenmarkt

leeftijd: Kinderen

Voor het negende jaar wordt door ouders en medewerkers de Kinderboekenmarkt in Brede School Het Zand georganiseerd op woensdag 14 oktober. Het programma vol activiteiten, dans, een proefjeslaboratorium en natuurlijk leesplezier sluit aan bij het “Raar maar waar” thema van de landelijke  kinderboekenweek 2015.

Tussen 12.30 en 14.30 uur zijn jonge lezers en hun ouders van harte welkom om te snuffelen op de tweedehands boekenmarkt. Van Pluk van de Petteflet tot De Grijze Jager en van Roald Dahl tot Francine Oomen: er is voor elke boekenliefhebber wat wils. De opbrengst van de verkoop gaat naar de schoolbibliotheken.
Voor de nieuwste boeken kunt u terecht bij Boekwinkel Kees Visser die deze middag in Brede School Het Zand is neergestreken.

Maar er is meer te doen!
Bij het proefjeslaboratorium kun je allerlei proefjes uitproberen en bij de bakfiets van het Universiteitsmuseum ga je met geluid aan de slag of echte botten determineren.
Bij Isabelle Zumbrink van Gloeidraadjes verstuur je verhalen met vliegtuigjes. Schrijf en vouw jouw eigen vliegtuigverhaal en woesjjjjj, daar ga je!
Bij de kleurenexplosie van Joyce Stienstra, van de boeken over Floortje, kunnen kinderen meewerken aan een nieuw boek waar jouw teken- (of knutsel-) figuur en/of verhaal in komt te staan. Voorproeven kan op de website: http://www.joycestienstra.nl.  Download hier ook gratis de Kleurenexplosie.
In de leeshoek wordt voorgelezen en bij de dansworkshops van Dans Atelier42 om 13.00 en 13.30 uur kun je actief meedoen.

Om weer energie op te doen kun je bij de bar koffie, thee, limonade, broodjes worst en suikerspinnen bestellen. Appels schillen doe je bij de appelbar.
Het wordt een “Raar maar waar” middag op woensdag 14 oktober van 12.30 – 14.30 uur.

Er kan betaald worden met strippenkaarten. De activiteiten kosten 0,50 cent (1 strip) en de tweedehandsboeken zijn vanaf 0,50 cent (1 strip) te verkrijgen). Deze zijn op de middag zelf te koop. Bij boekwinkel Kees Visser kan contant betaald worden.

De kinderboekenmarkt is een initiatief van de ouders van Brede School Het Zand en wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Cultuur19, Saartje Kinderopvang en DOENJA Dienstverlening. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en van Boer Goes.

Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Kijk voor overige activiteiten in de Brede School op www.bredeschoolhetzand.nl.

Naar de agenda