21 februari

Iglo

leeftijd: Kinderen

iglo


Vanaf 30 januari zal in de Paper Dome, de kinderkunst expositie ‘Iglo’; de coolste kunst op aarde, te zien zijn. Deze expositie zal gedurende de hele maand februari te zien zijn op de woensdagmiddagen en in het weekend.

In deze winterexpositie staat het materiaal ijs centraal en wordt de Paper Dome veranderd in een grote iglo. Met een Kunstijsbaan vol Ijskunst daalt in de Iglo de temperatuur tot ver onder nul.

Voor de Iglo is de Utrechtse beeldend kunstenaar Miek Uittenhout uitgenodigd om met het thema ijs en sneeuw aan de slag te gaan. Zij zoekt naar theatrale manieren om emoties te vangen in een heldere en stevige beeldtaal. Het verlangen om te ontsnappen aan de realiteit en de aantrekkingskracht van de illusie zijn terugkerende onderwerpen in haar gemanipuleerde fotowerk. Fantasievol, absurdistisch, grappig en wrang. Voor de Iglo maakt ze een winterse foto installatie waarin je je op wintersportvakantie waant en kun je baantjes trekken op een echte neppe ijsbaan.

Trek je handschoenen aan en zet je ijsmuts op want deze koude kunst zal je hart verwarmen. In het atelier mogen de bezoekers zelf aan de slag. Maak je eigen wintersporters op ware grote en fotografeer ze tussen de besneeuwde bergtoppen. Bouw sculpturen van ijsschotsen of probeer een mini iglo in elkaar te zetten met suikerklontjes En als je last heb van blauwe vingers of een rode neus kun je terecht bij de Koek en Zopie voor warme chocomel en dikke erwtensoep.

Voor meer informatie: www.kindervrijstaat.nl.

Kindervrijstaat powered by Via Vinex
In de komende periode zal de Kindervrijstaat zijn stempel drukken op het Gebouw en het omliggende Gebied waarin de Paperdome zich bevindt. Een bijzondere plek waar binnen de grenzen van het toelaatbare onbegrensde mogelijkheden worden gerealiseerd in een wisselwerking tussen Kinderen en Kunstenaars. Kindervrijstaat is een initiatief van VIA VINEX. Eerder organiseerden zij in het kader van de Kindervrijstaat de succesvolle expositie Droomdoos in het Gebouw.

Naar de agenda