21 mei

Het Groot Nederlands Ambachten Ganzenbord

leeftijd: Kinderen | Volwassenen

Speel het ganzenbordspel tijdens de jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur

Op woensdag 21 mei 2014 worden kinderen, ouders  en wijkbewoners uitgenodigd mee te spelen met Het Groot Nederlands Ambachten Ganzenbord. Middels dit spel kunnen verschillende ambachten  beoefend en bewonderd worden. Maar pas op val niet in de put, voor je het weet kom je er niet meer uit.

Foto's Dag van Natuur en Cultuur 2014

Het Ganzenbord is onderdeel van de jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur. Tijdens die dag presenteren de 'bewoners' van Brede School  Het Zand van 12.00 tot 15.00 uur een programma vol activiteiten voor kinderen.

Een oer-Hollands draaiorgeltje verwelkomt om 12.00 uur met vrolijke muziek de bezoekers, terwijl zij met een picknickkleed en hun lunch een plek in het gras zoeken. Kinderen gaan met hun ganzenbordspel de verschillende vakken af en komen zo bij een papiermakerij waar al vanaf 12.30 uur geschept papier gemaakt wordt waarin je de grasjes en bloemetjes ter plekke in kunt verwerken.  Bij de schaapskooi in Park Groot Zandveld is de schaapscheerder actief en spint een spinnewiel wol tot draad en de wol van de schapen wordt tot vilt verwerkt bij de viltworkshop. Bij de servieskast  maak je van wit serviesgoed prachtig Delfts blauw of boerenbont. De houten koeien kunnen gemolken worden maar voor de dorst kun je ook naar de limonadebar.
Het koor en orkest van leerlingen van Brede School Het Zand verzorgt samen met seniorenkoor De Componist rond 13.45 uur een spetterend optreden waarbij het orkest een zelf gecomponeerd muziekstuk 'Ganzenbord’ ten gehore brengt. Komen jullie luisteren? Mocht de wind van zich laten horen dan kun je bij de windwensmolenworkshop een molen maken. Mocht je lekker vies geworden zijn op het Blotevoetenpad in Tuin Het Zand dan kun je weer lekker gaan ruiken bij de zeepmakerij waar je kleine zeepjes kunt maken. Bij het spel 'Raad de Plaat' kun jij raden wie vandaag de gans is. Om 15.00 uur zingen we als afsluiting het Ganzenbordlied wat vandaag ter plekke is gemaakt met ondersteuning van HKU-studenten.
Dit alles en nog veel meer valt er te beleven tijdens deze versie van een ganzenbordspel.

De Dag van Natuur en Cultuur is natuurlijk niet alleen bestemd voor leerlingen van de Brede School. Alle kinderen zijn welkom bij het middagprogramma. Entree is gratis. De meeste activiteiten starten vanaf 13.00 uur! Vanaf 12.00 uur staat er een Hollandse pannenkoeken en poffertjeskraam voor de lekkere trek en de bar is geopend voor een glaasje limonade en koffie en thee.

Brede School Het Zand is gevestigd op Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht. Kijk voor een routebeschrijving en het volledige programma  op bredeschoolutrecht.nl/hetzand of cultuur19.nl .

De Dag van Natuur en Cultuur wordt ieder jaar georganiseerd door de gebouwbewoners van Brede School Het Zand: Natuur en Milieucommunicatie, Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht.

Naar de agenda