18 oktober

Concert Harmonieorkest Vleuten E-Orkest en G-Orkest

leeftijd: Alle leeftijden

Harmonieorkest Vleuten brengt vrolijke noot bij je thuis!

Vanuit de CultuurCampus in Vleuterweide sluit Harmonieorkest Vleuten deze Culturele Zondag af met een bijzonder duo concert. Je kunt het volgen via livestream op www.culturelezondagen.nl

Muziek dat voel je en maakt je blij. Geen belemmeringen of taal barrières in het optreden van dit jongste orkest van de vereniging (HOV-E) en het G-orkest, in samenwerking met Cultuur19. Een afwisselend programma waar het muziekplezier vanaf zal spatten!

Dus ga er maar eens goed voor zitten en haal letterlijk de muziek in huis. Er zitten zeker bekende liedjes bij, dus zing of speel thuis lekker mee op je pan met pollepel of een ander ‘instrument’. Zo maken we er een vrolijke middag van, want muziek maken we samen!

Bijzonder is dat alle orkestleden pas kort muziek maken, zo’n 1 tot 1,5 jaar. En ze treden nú al op. HOV-E heeft zelfs al een paar concertjes gegeven, maar voor HOV-G wordt dit de allereerste keer. Natuurlijk hadden we je liever live laten meegenieten van deze première, maar online is in deze tijd een prima alternatief.

(lees verder onder de foto)

G-orkest (foto Manon Streng)

G-orkest (foto Manon Streng)

Onder het motto ‘Muziek is voor iedereen’ is HOV in oktober 2019 gestart met dit G-orkest voor mensen met een beperking. Er zijn nu 10 leden die keyboard, accordeon en slagwerk spelen. Paulien Kamphuis-Slaa leidt het orkest en speelt zelf de melodie mee op piano. Na de Corona onderbreking dit voorjaar, wordt er nu weer iedere vrijdagavond enthousiast gerepeteerd.

Het E-orkest is het beginnersorkest van HOV. Kinderen die nog niet zo lang muziekles hebben, leren hier om in een orkest samen te spelen. En dat kan zelfs als je pas net een instrument bespeelt. Dirigent Christiaan van der Weij zorgt er met zijn creatieve insteek voor dat je leert maar ook veel plezier hebt bij het muziek maken in het orkest.

Kijk voor meer informatie over de vereniging en de orkesten op: www.harmonieorkestvleuten.nl

Locatie: CultuurCampus Vleuterweide, vanwege de maatregelen tegen corona alléén te volgen via LIVESTREAM van CZ@Home.

Onderdeel van Culturele Zondag Leidsche Rijn

Foto Ger Wijtsma

 

Naar de agenda