23 oktober

Expositie Vliegende Wezens

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

In het Utrechtse Maximapark hoor je zoemende en fladderende geluiden tussen de struiken, bomen en bloemen. Wie maken dit geluid: is het een snelle libelle of een prachtig elfje? Een stoere hommel of een grappig torretje met vliegwielen? Hoe kunnen ze zo snel vliegen? Waar wonen ze in het park? En welke avonturen beleven ze? Tieners, peuters, kleuters en andere kinderen gingen onder leiding van Isabelle Zumbrink op zoek naar Vliegende Wezens en tijdens de Kinderboekenweek zijn de resulaten te bewonderen bij deze leuke expositie.

Wat maakten de Tieners?

Tieners uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zochten samen met professor Vliebelle, werkzaam in de Nomads in Residence aan de rand van het Maximapark, naar vliegende wezens in het Maximapark: naar echte wezens zoals de vlinder en bij en naar fantasie wezens zoals de fee en de reuzehommel met twintig vleugels.

In een eigen Nature&Art Journal schreven, plakten en tekenden ze alles wat ze ontdekten. Met creatieve en grappige opdrachten schreven ze stapje voor stapje een kort verhaal over een eigen vliegende wezen. Bij dit korte verhaal maakte elke deelnemer een fotocollage van de eigen vliegende wezen!

Wat maakten de peuters, kleuters en kinderen?

In de Werkplaats lezen, luisteren en bekeken we grappige en prachtige verhalen over vliegende wezens. Daarna maakten ze een eigen vliegend wezen (3-6 jaar) of een gedicht/rap met fotocollage van een eigen vliegende wezen (6-9 jaar).

In de herfstvakantie is de Werkplaats-expositie te bewonderen op 20 t/m 23 oktober tussen 10 en 12 uur.
De ‘Werkplaats voor vliegende wezens’ is een project van Gloeidraadjes in samenwerking met Cultuur19, met grote dank aan Utrecht Natuurlijk en Bibliotheek Utrecht. Mede mogelijk gemaakt door een financiering uit het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Naar de agenda