15 oktober

Ellen Smets met ‘Wie komt er in mijn huisje’

leeftijd: Kinderen

KINDERTHEATERWEEK

Ellen Smets maakt met haar objecttheater een grappige zachtaardige voorstelling met dans, spel, poppenspel en clownerie.

In het midden van de speelvloer staat een grote zachte pompoen. Er steken twee voeten uit. Die zijn van Pompelepoen, het wortelvrouwtje. Ze woont in de pompoen en poetst haar tanden met een stokje. Als ze haar kleren moet wassen verandert haar huisje in een wasmachine, compleet met zeepbellen. Helaas is er iets fout gegaan en zijn al haar kleren gekrompen. Maar daar weet Pompelepoen wel wat op.

Op een dag komt op wonderbaarlijke wijze het wezentje Bo in haar leven. Ze moet voor hem zorgen en dat is leuk en lastig. Wat als Bo niet wil eten of stoute dingen uithaalt en Pompelepoen voor de gek houdt? Maar het is ook fijn om gezelschap te hebben.

Wie komt er in mijn huisje is een grappige zachtaardige voorstelling met spel, dans, poppenspel en clownerie. De voorstelling zit vol met voor kinderen herkenbare dagelijkse dingen en handelingen die net iets anders dan gewoon zijn.

Ook ouders zien zichzelf terug in het vrouwtje Pompelepoen en de humoristische wijze waarop ze de zorg voor het wezentje op zich neemt.

De voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf twee en sluit aan bij hun belevingswereld.

Naar de agenda