13 januari

Duik in het Zand

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Ieder jaar organiseren Cultuur19 en DOCK de Duik in het Zand, een gezellig binnenfestival met een inspirerend programma voor jong en oud.

Met het Koorkest onder leiding van Jeroen Schipper, Kinderen Ouders Zingen en voorproefjes van activiteiten van verschillende organisaties uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Muziekoptredens, voorstellingen, workshops en heerlijke hapjes en drankjes: er is voor ieder van wils.

Kom langs en geniet van een inspirerende duik in het nieuwe jaar!

Programma

Catching Cultures Orchestra
Dit kleurrijke gezelschap wil een podium zijn voor de talenten en eigenheid van mensen, die naar Nederland gevlucht zijn. Hun optredens bieden mensen met verschillende achtergronden de gelegenheid om ieders muziek te ervaren, elkaar te inspirereren en bij elkaar’s leefwereld betrokken te raken.

www.catchingculturesorchestra.nl

Dans Atelier 42
Dans Atelier 42 geeft een korte impressie van wat haar leerlingen met veel plezier leren tijdens de ballet en moderne danslessen. Ook onze nieuwe talentontwikkelingsklas zal zich laten zien. Aansluitend mag je in een workshop zelf dansen (vanaf 7 jaar).

www.dansatelier42.nl

De Maakplaats – Cultuur19
In de Maakplaats staat de tijd even stil, zodat je je verbeelding de vrije loop kunt laten. Plof neer op de groene matjes en ga aan de slag met een steeds wisselend Geheim Ingredient.

www.cultuur19.nl

Workshop fotografie – Foto-N-zo (Frouke Ringenoldus)
Aan de hand van een fotopresentatie geeft vakfotograaf Frouke Ringenoldus je tips waar je op kunt letten om zelf mooiere foto’s te  maken. Brengt het geleerde direct in de praktijk en doe mee met een fotografieopdracht. De mooiste foto wint een photoshoot voor het maken van een sociale media portret.

www.foto-n-zo.nl

Kinderen Ouders Zingen
KOZ laat kinderen en ouders samen zingen. De KOZ band speelt liedjes uit alle windstreken. In de zangworkshop leer je alvast een deel van het nieuwe KOZ-lied 'Je vangt me op'. Achthonderd leerlingen zullen dit lied in februari met hun ouders ten gehore brengen.

www.kinderenouderszingen.nl

Workshop Peuterdans – Dreumeland
Laat peuters even lekker swingen bij  peuterdans van Dreumeland tijdens Duik in het Zand. We doen enkele pasjes, maar vooral is het lekker dansen en bewegen op muziek.
We maken gebruik van materialen, zoals een danslint of een bellenband om er echt een te gek feest van te maken.

www.dreumeland.nl

Jeugdorkest Leidsche Rijn
Begin 2018 opgericht en nu al niet meer weg te denken uit de cultuur in Leidsche Rijn: het Jeugdorkest Leidsche Rijn. Of het nu gaat om De Kinderconcerten op derde kerstdag, de Dag van Natuur en Cultuur, het CampusFestival of het Leidsche Rijn Festival: het jeugdorkest is erbij en laat zien hoe leuk het is om samen muziek te maken!

www.cultuur19.nl en www.orkestvanutrecht.nl

Georgy
Oudjaar, Nieuwjaar. oude gebeurtenissen, nieuwe belevenissen, oude pech, nieuw geluk, oude look, nieuwe look. Maak met/van oud materiaal je nieuwe geluksbrenger, je nieuwe talisman.
Laat het oude 2018 achter je en start een mooi nieuw 2019!

Koorkest Brede School Het Zand onder leiding van Jeroen Schipper
Optreden van leerlingen van de Brede School Het Zand rondom het thema vriendschap. Samen met het seniorenkoor De Componist uit Leidsche Rijn zingen zij een aantal liedjes, waarbij leerlingen op gitaren, keyboard, violen en trommels de zang ondersteunen. Jeroen Schipper (bekend van o.a www.daarkomtdeboegieman.nl) begeleidt hen.

www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand

 

Kleurexplosie – Joyce Stienstra (AL, doorlopend)
"Kom jij gezellig jouw talent laten zien? Schilder samen met andere kinderen op groot doek! Er liggen ook weer kleurplaten, wol en haaknaalden klaar!"

HappyFeetDancers (presentatie en workshop, 16+)
Ontdek linedance: dansen op country muziek in een leuke sfeer waarbij u les krijgt in linedance.

happyfeetdancersutrecht@gmail.com

Workshop schilderen voor ouderen – Creatiekar
De stichting Ambulante Dagbesteding verzorgt een workshop creatie op locatie! Rondom de Creatiekar kunt u een workshop schilderen verwachten. Ervaring is niet nodig en het schilderij krijgt u mee naar huis.

www.creatiekar.nl

Gym en Dans van Eleganza (4-8 jaar)

Zoekt u een leuke sportles voor uw kind? Kom dan eens meedoen bij deze proefles Gym & Dans van gymnastiekvereniging Eleganza. In deze gezellige les wordt er op verschillende soorten muziek gewerkt aan leuke dansjes en de basis van gymnastiek zoals koprollen en radslagen wordt geoefend.

www.rgc-eleganza.com

PM-Dance Streetdance (optreden  en workshop, 6+)
Dans jij graag? Kom dan naar de streetdanceworkshop voor 6 jaar en ouder van PM-Dance. Buurtsportcoach Macy Mulder leert jou coole dansmoves en gave acties. De smaak te pakken? Schrijf je dan in voor vervolglessen hier op Brede School Het Zand of bij jou in de buurt.

www.pm-dance.nl

Saartje Duikt in het Zand (doorlopende kinderactiviteit)
Bij Saartje kan je alle kanten op; actief, creatief, muzikaal of sportief. Kom kijken wat het deze middag wordt en duik er in mee.

www.saartje.nl

Kunstlicht door Wunderle
Wat zijn de dagen nog donker in januari! Kom bij Wunderle een KunstLicht maken met een grote K!
Een gezellig tafellantaren met een eigen tekening erop die een knusse sfeer brengt in je huis!

www.wunderle.nl

De Buurtband van DOCK
Arabische muziek is net zo divers en afwisselend als de Arabische wereld zelf. De Buurtband is een groep muzikanten wonend in Leidsche Rijn. Vrolijke muziek voor jong en oud.

www.doenjadienstverlening.nl

Naaiatelier van DOCK

In het Naaiatelier volg je een workshop baby voeldoekjes maken.

www.doenjadienstverlening.nl

Naar de agenda