11 januari

Duik in het Zand

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Jaarlijks voorproefje van alles wat er zich in 2015 gaat afspelen in Brede School Het Zand. Het ideale moment voor een proefles dans, zang of  theater of om gewoon te genieten van een gezellige middag met optredens, workshops en hapjes&drankjes.

Mede mogelijk gemaakt door alle gebouwpartners van Het Zand.

www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand

Download hier het tijdschema voor de gehele dag!

DOENJA Dienstverlening

Een goed initiatief kan leiden tot een mooie onderneming. In iedere wijk zijn er bewoners die ideeën hebben over het verbeteren van het welzijn in de buurt. DOENJA dienstverlening wil de bewoners stimuleren om deze ideeën tot uitvoering te brengen waarmee het welzijn in de buurt verbeterd wordt. De sociaal makelaar kan een coachende/ motiverende rol hierbij spelen. Er worden contacten gelegd met andere organisaties waarmee de bewoners hun ideeën tot uiting kunnen laten komen.

Op basis van deze Wij van de Straat bouwstenen. Is de sociaal makelaars op zoek naar ideeën, initiatieven en projecten van burgers in het kader van Economie & Bedrijvigheid, Gedrag & Gezondheid en Veiligheid & leefbaarheid.

Dus hierbij worden alle bewoners van Leidsche Rijn op die bepaalde vaardigheden, ideeën of initiatieven hebben om zich te melden bijde sociaal makelaar Leidsche Rijn Fouzia de Waal.

Doenja Dienstverlening is medeorganisator van deze dag en zal vanaf 12.00 uur aanwezig zijn met een informatietafel. Hier kunt u direct contact maken met de sociaal makelaar van Leidsche Rijn, Fouzia de Waal.f.dewaal@doenjadienstverlening.nl www.doenjadienstverlening.nl.

 

Stichting Karma Zorg voor ouderen

Is aanwezig met een informatietafel vanaf 12.00 uur

Karma Zorg is opgericht om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten door het organiseren van dagactiviteiten.In 2015 is Karma Zorg van plan, ook dagactiviteiten aan te bieden in Leidsche Rijn, hierbij willen we verder gaan met dezelfde formule als in Transwijk. Sport & spel, buitenactiviteiten, informatiebijeenkomsten een warme maaltijd en vooral heel veel gezelligheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roshen Ghisyawan Tel.: 0621163743 E-mail: info@karmazorg.nl

 

Bijles Het Zand

Is aanwezig met een informatietafel vanaf 12.00 uur

Zoekt u bijles of extra inhoudelijke begeleiding voor uw kind op de basisschool? Dan bent u bij ‘Bijles het Zand’ aan het juiste adres!
Vanaf groep 2 kunnen kinderen bij ons terecht voor ondersteuning in rekenen, taal, spelling, (begrijpend) lezen en woordenschat. Wij werken met 5 kinderen per leidster ingedeeld per basisschoolgroep. Als dit niet mogelijk is dan wordt de groep ingedeeld op leeftijd. Op deze manier krijgen uw kinderen voldoende aandacht en uitleg.
Wij bieden bijles op woensdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur op Brede School Het Zand.
We werken met ervaren pabostudenten en pedagogische leidsters. Wij werken ook samen met DOENJA dienstverlening. Zij ondersteunen ons waar nodig.

Voor meer informatie en aanmeldingen voor ‘Bijles het Zand’ kunt u mailen naar info@bijleshetzand.nl of bellen met mevrouw N. Saglam op 06-81868480.

Gecoacht door mevrouw F. de Waal Sociaal Makelaar DOENJA dienstverlening Leidsche Rijn.

 

Workshop Dag!Boek

Kunstenaar Anton Klein en schrijfdocente Inge van Wijgerden verzorgen een doorlopende workshop van 13.00 – 17.00 uur in de Hortus.

Vier vandaag en maak een Dag!Boek. Meld je aan bij ons loket, ontvang een officiële datumstempel in je nieuwe paspoort en ga aan de slag met woorden, boeken, typemachines, stempels en tape. Vul je Dag!Boek met inspirerende teksten en beelden. Grabbel in de woordenton, vis in ons letternet, knip zinnen uit boeken (het mag!), streep en plak.

Op maandag 19 januari start Anton met een cursus op de maandagmiddag voor 7+ kinderen (“Het Rariteitenkabinet”). www.antonklein.nl

 

Dreumeland

Dreumeland geeft peuterdans, kinderyoga en yoga met je dreumes tijdens de Duik!

12:30-13:00 kinderyoga (6-9)
13:15-13:45 peuterdans (2-4)

14:00-14:30 kinderballet (4-7)
14:45-15:15 peuterdans (2-4)
15:30-16:00 dreumesdans (1-2 jaar, ouders doen mee)
16:15-16:45 yoga met je dreumes (1-2 jaar)

www.DREUMELAND.nl voor yoga, dans en massage

 

Cupcake versieren door Taartenplezier

Tijdens de Duik worden er 5 workshops van 20 minuten aangeboden waar steeds 6 kinderen tegelijk cupcakes kunnen versieren. Ook zijn er bij de bar heerlijke cupcakes van Taartenplezier te koop.

De tijden zijn 13.15, 14.00, 14.45, 15.30 en 16.15 uur.

 

Utrechts Centrum voor de Kunsten

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) verzorgd meerdere muzieklessen in Brede School Het Zand. Tijdens de Duik kunt u kennismaken met:
14.00-15.00 uur Proeflessen gitaar door Nannie Bos.
15.00-15.30 uur Muziek Op Schoot voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/begeleiders

Samen met je kind een half uurtje zingen, luisteren en kijken, zelf muziek maken met kleine instrumentjes en nog veel meer. Muziek Op Schoot docente Mariken Hanke van Peursem van het neemt jullie mee op muziekreis.

15.45-16.15 uur Spelen met muziek voor kinderen van 4-7jaar. Een workshop waarin we met elkaar een half uurtje gaan zingen, luisteren en op instrumentjes spelen. Door Mariken Hanke van Peursem.

 

Workshops Animatiefilmpjes maken

Een animatiefilm maken lijkt een beetje op toveren; potloden kun je laten dansen en poppetjes laten vliegen.

Moeilijk is het niet, je hebt vooral fantasie nodig. Stapje voor stapje, beeldje voor beeldje maak je in deze workshop een spetterend filmpje!

De workshop wordt gegeven door Jeanne Klaassen van Beeldhoek. Zij geeft workshops fotografie en video op scholen.www.beeldhoek.com

Tijdens de Duik start er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur steeds een workshop in cursusruimte 2. Er worden korte animatiefilmpjes gedraaid ter inspiratie.

 

Circus Diedom

Hooggeëerd publiek! Wij presenteren: Circus DIEDOM, dé circusschool van Utrecht. Balanceren op het slappe koord, de grote houten bal of de eenwieler. Jongleren met doekjes, ballen, knotsen of de diabolo. Acrobatiek in de trapeze of de spectaculaire tissue. Circus DIEDOM kiest voor het aanleren van klassieke circustechnieken, verrijkt met dans, mime en theater. Op negen locaties kun je les krijgen. Zowel voor de beginnende circusartiest als voor de gevorderde jongleur of acrobaat. Tijdens de Duik kan er in een korte workshop van een half uur in de gymzaal kennis gemaakt worden met enkele basistechnieken uit het circus. De starttijden hiervan zijn: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, leeftijd voor 4+. Info: www.diedom.nl.

 

Brede School Het Zand Koor en Orkest én seniorenkoor De Componist

Onder leiding van Jeroen Schipper hebben bijna 30 leerlingen van Brede School Het Zand samen met het seniorenkoor De Componist vele weken geoefend om een mooi optreden rondom het thema Licht te kunnen verzorgen. Naast bestaande liederen worden er ook eigen composities ten gehore gebracht. Het optreden is van 12.30 – 13.00 uur in de theaterzaal. En natuurlijk wordt u ook uitgenodigd mee te zingen.

 

Harten voor Sport

Tijdens de Duik verzorgd Harten voor Sport in samenwerking met verschillende wijksportaanbieders een afwisselend sportprogramma in de gymzaal.

12.30-13.30 Bodyshape (alleen voor vrouwen) door Karima

13.30-14.30 Bootcamp voor kids door BB-selfdefense

14.30-15.00 Peutersport door Fadine Hodes

14.30-15.30 Tai Chi voor volwassenen door Tjeerd Verbeek

15.00-16.00 Frisbee door Mike Ocon

16.00-17.00 De afsluiting van de parade 'Sportstad Utrecht' door Harten voor Sport

Bodyshape: In deze les werk je aan je conditie en spierkracht onder leiding van docente Karima, die zich al jaren inzet voor de vrouwen!
Bootcamp voor kids: Toen wij die tegenkwamen in Leidsche Rijn dachten wij: 'Wauuww, te gek!'. Een te gekke stoere les voor kinderen.
Tai-Chi voor volwassen: Maak kennis met Tai-Chi. Wil je iets nieuws leren, onthaasten, meer bewegen of tot jezelf komen? Je bent van harte welkom.
Peutersport: Een les voor de allerkleinsten! Ouders zijn ook welkom.
Frisbee: Mike Ocon is al jaren actief op het gebied van frisbeen en maakt iedereen enthousiast met zijn enorme passie voor deze sport.
Afsluiting: een gezellig afsluiting met sportactiviteiten!

Meer info?www.tai-chi.nl

 

Junita's manicure

U kunt doorlopend van 12.00 – 17.00 uur in de spreekkamer terecht voor een manicurebehandeling of informatie. De Brazilian manicure is een minutieuze nagels en handen behandeling waarbij nagels, nagelriemen en handen worden verzorgd en verwend. Eerst worden de nagelriemen behandeld met crème, daarna worden de nagelriemen voorzichtig teruggeduwd en verwijderd. Vervolgens worden de nagels geknipt, geschuurd, gevijld, gepolijst en geglazuurd tot perfecte vorm en glans is bereikt. Tenslotte worden de handen verwend met een rustgevende massage.

 

Driedaagse Kinderattractie in Leidsche Rijn

Is aanwezig met een informatietafel vanaf 12.00 uur

Dit evenement wordt jaarlijks in de wijk Leidsche Rijn gehouden, op het sportcomplex Rijn Vliet, waar een aantal samenwerkende partners een groot rol in spelen. Het gaat om een evenement van drie dagen waarbij de eerste dag alleen kinderen met een beperking welkom zijn.
“SV nieuw Utrecht is opgericht in 1995. SV Utrecht voetbalt sinds enkele jaren op het nieuwe complex Rijn Vliet. Op deze accommodatie kan SV Nieuw Utrecht haar maatschappelijke ambitie realiseren. Naast het organiseren van voetbalwedstrijden, jeugd normen en waarden bijbrengen heeft SV Nieuwe Utrecht de ambitie om een bindende factor te zijn in de wijk waar de vereniging actief is, maar ook in Utrecht en regio.” Voor meer informatie kunt u mailen : Atak Voorzitten SV Nieuw Utrecht
info@kompas-uitzendbureau.nl

 

Dansatelier 42!

is de studio van choreograaf Minke Elisa Brands, in Leidsche Rijn. Voor moderne dans, ballet en choreografie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met plezier in dans worden technieken aangeboden die de basis vormen voor creatieve dansers.
Op de woensdagmiddag ook op locatie in Brede School Het Zand (speelzaal Montessorischool Arcade).
Tijdens de Duik wordt er 3 keer een optreden (10 minuten) door leerlingen Dans Atelier 42 met daaraan gekoppeld een dansworkshop (20 minuten) voor wie wil meedoen aangeboden. Voorkeur leeftijd tussen 8 – 12 jaar. Graag makkelijk zittende kleding aantrekken en schoenen uit.

Tijden: 13.30 – 14.00 uur, 14.15 – 14.45 uur, 15.00 – 15.30 uur in de theaterzaal. www.dansatelier42.nl

 

Naar de agenda