13 januari

Duik in Het Zand

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Deze culturele Zondag staat in het teken van festivals, dus kom proeven van de festivalsfeer bij Cultuur19! De sfeer van onze buitenfestivals in het Máximapark wordt naar binnen gehaald… acrobaten vertonen hun kunsten en capriolen, er is live muziek, lekkere koffie en een heleboel te doen voor jong en oud. Actief aan de slag met muziek, boetseren en zang of lekker lui met een drankje van de muziek genieten.

Foto's Duik in het Zand 2013

Programma

 • Fanfare van Het Vuur + muziekworkshop
  12.30-13.15 uur, 14.30- 15.15 uur, 16.00- 16.45 uur
  Fanfare van Het Vuur is een veelkleurig Utrechts orkest met amateurs en professionals, jongeren en wat ouderen en muzikanten uit alle hoeken van de muziek en de samenleving. Er wordt gespeeld op instrumenten uit alle windstreken en het publiek doet vroeger of later altijd mee! Ben jij nieuwsgierig en wil jij een keertje meedoen? Grijp je kans! Je mag zelf een instrument kiezen, wordt het een trommel of een shaker?
  Probeer het uit op de muziekworkshop van 13.30 uur- 14.00 uur.
   
 • Expositie & speurtocht Zingende Beelden Cultuur19
  12.30-17.00 uur
  In het Máximapark vind je zeven imposante beelden. Elk jaar organiseert Cultuur19 een evenement om de beelden heen, Zingende Beelden. Een expositie van alle beelden is te bewonderen op deze middag. Daarnaast is er een speurtocht. Vind alle zeven beelden in Brede School Het Zand. Bij elk beeld vind je een woord. Als je alle beelden hebt gevonden kun je met die woorden een zin maken. Als je de zin goed hebt, maak je kans op een leuke prijs!
   
 • Workshop Acrobatiek door Circus Diedom
  15.00- 15.30 uur, 16.15-16.45 uur
  Altijd al een levende piramide willen bouwen? Of andere acrobatische capriolen willen uithalen? Nu is je kans om wat trucjes te leren van de docenten van Circus Diedom. Circus Diedom is de circusschool van Utrecht en verzorgt in tal van verschillende wijken circusactiviteiten. Van circuscursussen tot kinderfeestjes. Tijdens Duik in Het Zand zal Diedom acrobatiek workshops verzorgen. De workshops zijn gericht op ouder en kind maar kan ook door twee volwassenen worden gevolgd. Je leert een paar basistrucs waarmee ook de kleineste artiesten de show zullen stelen.
   
 • Opening Groene Hortus
  14.00 uur
  De Hortus zou de Hortus niet zijn zonder groen. Dat vonden de kinderen uit de kinderraad van Brede School Het Zand in 2011 ook. Ze maakten een groen plan en kregen dit gerealiseerd met steun van onder andere Sjaan de Vries (DOENJA-Dienstverlening) en het wijkbureau Leidsche Rijn. Vandaag wordt de groene Hortus officieel geopend. Ook is er een juicy bar.
   
 • Acrobatiek Strange Birds
  14.30- 15.00 uur, 15.30-16.00 uur
  Een show waarin theaters, dans en acrobatiek elkaar ontmoeten. Verbluffend van begin tot eind voor jong en oud! Strange Birds wisselt in snel tempo tussen verschillende personages en de passende acts. Keer op keer verrassen zij met een niewe look en de daarbij behorende acrobatische kwaliteiten. Kracht, sportiviteit, behulpzaamheid en glamour: dit duo heeft het allemaal in huis!
   
 • Dreumeland
  12.30-13.15 uur, 13.30- 14.15 uur, 14.30- 15.15 uur, 15.45-16.15 uur, 16.30- 17.00 uur
  In Dreumeland kun je terecht voor allerlei cursussen dans, yoga en massage van buik tot school. We geven o.a. Babymassage, zwangerschapsyoga, peuterdans, kinderdans, kinderyoga en meer. Tijdens 'de Duik' worden er lessen kinderyoga, ouder-en-kindyoga en peuterdans gegeven.
   
 • Diverse Workshops door de Kersenboomgaard
  12.30-17.00 uur
  Vlakbij de Brede School Het Zand wonen en werken verschillende kunstenaars in de atelierwoningen De Kersenboomgaard. Op de Duik in Het Zand presenteren zij zich met films, exposities en workshops als portretboetseren en beeldhouwen in steen (volwassenen).
   
 • Koffie en taart van Taart en Bloem
  12.30- 17.00 uur
  Voor de Duik in Het Zand verzorgt Taart en Bloem de koffie en natuurlijk is hun prijswinnende appeltaart te koop! Mmmm!
  Ben jij tussen de 4 & 12 jaar? Dan kun je ook je eigen cupcakes versieren bij één van de workshops van Taart en Bloem, om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.
   
 • Zangworkshop door Jeroen Schipper
  13.00-14.00 uur
  Kom mee zingen met jong en oud. De kinderen van OBS Het Zand en Arcade hebben al geoefend, het seniorenkoor De Componist doet ook mee. Leer een lied onder leiding van singer songwriter en docent Jeroen Schipper.
   
 • Presentatie zangworkshop
  14.15 uur
  De deelnemers van de zangworkshop door Jeroen Schipper zullen samen hun liedjes ten gehore brengen.
   
 • Workshop tafellantarens door Wunderle
  13.00-14.00 uur, 15.00-16.00 uur
  Wunderle wil in 2013 een frisse start maken en aan het afval- materiaal tetra-pak een nieuwe draai geven: we maken duurzame en creatieve tafellantarens. We knippen, prikken en buigen draad: je gaat naar huis met een zelf vormgegeven lichtje voor de nog koude en barre avonden in januari.
   
 • Sport en Spel Festival
  12.30- 17.00 uur
  Wanneer je zin hebt om te bewegen zit je op de Duik in Het Zand ook goed. In de gymzaal zijn verschillende spelen en sporten te doen. Leuk om te doen samen met een vriend of vriendin!

Naar de agenda